Kuran kursunda çocukları istismara maruz bırakılan anneler Diyanet'e tepkili: Kameralar duvara bakıyor

Kuran kursunda çocukları istismara maruz bırakılan anneler Diyanet'e tepkili: Kameralar duvara bakıyor
Erzurum’da Diyanet İşleri Başkanlığı'na Kuran kursunda cinsel istismara uğrayan çocukları anneli Diyanet'e tepkili.

Erzurum’da Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olan ve yedi çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı, dört başka çocuğun işkence gördüğü Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu'nda görevli Hakan Aslankafa'ya 119 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Aslankafa, altı çocuğa karşı cinsel istismar ve hürriyetten yoksun kılma suçundan hüküm giydi.

Kararın açıklanması sonrasında çocuklardan birini annesi, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a "Allah seni kahretsin" dedi. Mağdur anne, "Aslında çok şey söylemek istiyorum. Ali Erbaş! Bu senin onuruna yakışır" ifadesini kullandı.

ANNELER ANLATTI

halktv.com.tr yazarı gazeteci İsmail Saymaz, çocukların aileleriyle görüştü. Aileler Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a tepki göstermeye devam etti. Anlatımlar özetle şöyle:

U'nun annesi T: "Erbaş kendinden utanmalı. Müftü gözümün içine baka baka diyor ki, "Biz kardeşiz." Hiçbir şey olmamış gibi nasıl yüzümüze bakıyorsun? Medyaya düşmeden önce hiç birimizi umursamadın. "Kol kırılır, yen içinde kalır" ne demek? O vahşet için kullanabileceğin cümle bu muydu? Çocuğumun hayatını mahveden ilçe müftüsünü nasıl olur da plaketlerle, kırmızı halılarla, başarı belgeleriyle gönderirsin? Senin neyine güveneyim? Eşime vasiyet ettim. Cenazemi Diyanet'e bağlı biri kaldırmasın. Sokaktaki insan namazımı kıldırsın."

S'nin annesi E: " Diyanet kelimesini duymak istemiyorum. Adının anılmasını istemiyorum. Erzurum'un imajı sarsılıyormuş! İslam'a zarar veriyormuşuz! Dine zarar veren ortada. Bunlar sol kesimden korktukları kadar, afedersiniz, Allahtan korkmuyorlar. Benim davam, tecavüzcüye o zemini hazırlayan, çocukları girdaba sokan, "Buna itaat edeceksiniz" diyenlerle. Diyanet İşleri Başkanı'ndan tutun aşağıya kadar hepsinden davacıyım.

T.'nin annesi Z: Hem anneyim, hem teyzeyim. Çocuklarımız beraber okuyorlardı. Biz araştırdık. Diyanet'in diye güvenerek verdik. Biz aileler suçluyuz belki, kabul ediyoruz. Ama Diyanet'in avukatının "İsmimiz kirleniyor" demesi bizi yaraladı. Evlatlarımızın yaşadığını başka evlatlar yaşamasın... Göz yummuşlar. Kameralar var, duvara bakıyor. O kameranın görevi duvara bakmak değil, çocukları izlemek. On yaşında bir çocuk bu. Ona demişiz ki, "Hafızlık yapacaksın, güzel bir birey olacaksın."

GÖREVDEN ALINAN MÜFTÜ TÖRENLE UĞURLANMIŞTI

Erzurum’da yedi çocuğa tecavüz edilen ve dayak atılan yatılı kuran kursunun bağlı olduğu Palandöken Müftüsü Abdülhalim Acar görevden alınmıştı. Veda yemeği düzenlenen Acar, plaket verilerek uğurlanmıştı.

YAZININ TAMAMI

Gündem