Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?
Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yarın toplanacak. 13-14 Temmuz tarihlerinde memurların idari izinli sayılması halinde tatilin 9 güne uzaması gündemde.

Kurban Bayramı 9 Temmuz Cumartesi-12 Temmuz Salı arasında kutlanacak. Aynı hafta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü cumaya denk geliyor. Arada kalan iki günle ilgili ise gözler kabine toplantısında.

Kabine yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak. Toplantıda, 3-14 Temmuz tarihlerinde memurların idari izinli sayılıp sayılmayacağı görüşülecek. Eğer izin kararı alınırsa, 9 Temmuz'dan başlayan 9 günlük bir tatil söz konusu olacak.

Kurban Bayramı'nın arefe günü 8 Temmuz'a denk geliyor. Bayramın birinci ve ikinci günü cumartesi ve pazar olacak. Ancak Kurban Bayramı'nın üçüncü ve dördüncü günü pazartesi ve salı gününe denk geliyor. Haftanın son çalışma günü olan 15 Temmuz cuma da resmi tatil. Kurban Bayramı'nın son günü ile 15 Temmuz arasında kalan 2 günde memurların idari izinli sayılıp sayılmayacağı merak konusu. Bu karar Kabine toplantısında verilecek. Kararı toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurması bekleniyor.

Turizm sektörünün arada iki günün de verilerek turizm alanına bir canlılığın sağlanması yönünde beklentisi var. (Kısa Dalga)

Gündem