Kürt iş insanı İstanbul’da kaçırıldı: 'Derin devlet tarafından tutuluyor' iddiası

Kürt iş insanı İstanbul’da kaçırıldı: 'Derin devlet tarafından tutuluyor' iddiası
Kürt iş insanı Zeki Oğuz 10 gün önce İstanbul'da zorla bir araca bindirilerek kaçırıldı. Avukat Abdurrahman Karabulut, kendisinden haber alınamayan Oğuz'la ilgili açıklamalarda bulundu.

Almanya’da yaşayan ve İstanbul Taksim’ de bir restoranın ortağı olan Kürt iş insanı Zeki Oğuz, geçtiğimiz hafta İstanbul'a geldi. Zeki Oğuz geldikten bir gün sonra Kemerburgaz Göktürk’te kayıplara karıştı. Oğuz’a ulaşamayan akrabaları karakola giderek kayıp başvurusunda bulundu.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Oğuz’un kaybolmadan önce çevredeki marketlerin güvenlik kameralar görüntüleri incelendi. Görüntülerde Oğuz’un alışveriş yaptığı bir marketten çıkarken üç kişi tarafından zorla bir araca bindirildiği görülüyor.

“Derin devlet güçleri tarafından tutuluyor”

Kaçırılan iş insanının akrabası olan Avukat Abdurrahman Karabulut, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Oğuz’un “derin devlet güçleri” tarafından kaçırıldığını ileri sürdü:

“Kürt işadamı olan Alman vatandaşı Zeki Oğuz on gün önce İstanbul'da kaçırıldı. Kayın babamın halasının oğlu olan Zeki Oğuz'dan hâlâ haber alamıyoruz. Edindiğimiz bilgilere göre derin devlet güçleri tarafından tutulduğuna yönelik.”

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin de Abdurrahman Karabulut'un paylaşımını alıntılayarak, “Zeki Oğuz 90’larda tanıdığımız bir yöntem ile kontra güçler tarafından kaçırıldı. Aile manipüle edilmeye çalışılıyor. Zeki Oğuz nerede?” diye sordu. (Kısa Dalga)

Gündem