Zafer Partili akademisyene 'ırkçı paylaşım' suçlaması... "Kısırlaştırılmalısınız" sözlerine tepki

Zafer Partili akademisyene 'ırkçı paylaşım' suçlaması... "Kısırlaştırılmalısınız" sözlerine tepki
Urfa Barosu, Zafer Partisi Başdanışmanı akademisyen Doç. Mustafa Ersoy hakkında sosyal medyada "Her biriniz 8-10 tane çocuk dünyaya getiren kuluçka makinesi gibisiniz. Acilen kısırlaştırılmalısınız" sözleri nedeniyle nedeniyle suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.

Urfa Barosu “Cumhuriyet Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Ersoy'un sosyal medyaya yansıyan paylaşımları açıkça suç teşkil etmektedir. Kürt kadınlarına yönelik aşağılama içeren ifadelerini şiddetle kınıyoruz. Mustafa Ersoy hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” açıklaması yaptı.

esratokat-1.png
Mustafa Ersoy

Sosyal medyadaki tartışma, Gazeteci Cansel Tan'ın, 13 yaşındaki bir Kürt çocuğunun yaşadığı ayrımcılığı X hesabından paylaşması ile başladı.

Tan, paylaşımda, isminin Kürtçe olması nedeniyle okula ayrımcılığa uğrayan çocuğun, bayrağı yırttığı iddiasıyla gözaltına alındığı ve yurt dışı çıkış yasağı konulduğu anlattı ve "Bugün Türkiye'de ana babalar çocuklarına 13 yaşındaki bir Kürdün potansiyel PKK'lı olabileceğini öğretiyor ve çocuğunun yaptığı davranışın arkasında durup ''yarının Ogün Samast''larının yetişmesine tüm gücüyle destek veriyor. Bunu yaparken vatansever olduklarını düşünüyor ve bu vatanın yalnızca Türk'e ait olduğunu, dolayısıyla yaşam hakkının da Türk için olduğunu öğretiyorlar. Alın size K/Türk sorunu" ifadelerini kullandı.

Zafer Partili danışman ise bu paylaşıma "Bayrağı neden yırtmış? Sahiplense, benim bayrağım dese ne olurdu?" diye yanıt verdi.

'Kuluçka makinası gibisiniz'

Gazeteci Tan ise bu paylaşım karşısında "Sokak köpeklerinden önce ırkçıların kısırlaştırılmasını gündeme getirmemiz gereken bir süreçten geçiriyoruz" diye yazdı.

Zafer Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ve Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Ersoy, bu paylaşım üzerine “Keşke sizin gibi ırkçılar kısırlaştırılsa, Türk devleti ve milletine karşı ırkçılığın her türlüsünü yapan, sizsiniz. Her biriniz 8-10 tane çocuk dünyaya getiren kuluçka makinesi gibisiniz. Acilen kısırlaştırılmalısınız. Güzel çözüm bulmuşsun” dedi.

Ersoy'un bu sözlerine sosyal medyadan büyük tepki gelirken Urfa Barosu da harekete geçti. Baro'dan yapılan açıklamada "Kürt kadınlarına yönelik aşağılama içeren ifadelerini şiddetle kınıyoruz" denilerek Ersoy hakkında suç duyurusunda bulunulacağı duyuruldu.

Irkçılıkla suçlanan Ersoy ise "PKK sempatizanları tarafından iftira ve çarpıtma yoluyla haber yapılarak hedef gösterilmek suretiyle hakaret, tehdit ve küfür içeren mesajlara maruz bırakılıyorum. Avukatlarım tüm mesaj ve yorumları kayıt altına almaktadır. Türk hukuku önünde hesap vereceksiniz" mesajını paylaştı. (Kısa Dalga)

Gündem