Kurum adaylığına ilk tepkiler... Parsellenen alanların sorumlusu

Kurum adaylığına ilk tepkiler...  Parsellenen alanların sorumlusu
AKP'nin İstanbul adayının eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum olacağı belirtiliyor. Kurum'un adının duyurulmasının ardından Maraş depreminde 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi apartmanında sorumluluğu bulunan MÜSIAD Başkanı Sami Kervancıoğlu ile çekilen fotoğrafı yeniden gündem oldu.

Kurum ismi resmi olarak duyurulmasa da, Murat Kurum yaptığı açıklamada "16 milyon İstanbullu için yola çıkacağız. İstanbul’un karmaşasını, düzensizliğini ve deprem sorununu ortadan kaldırmak için tüm ekibimizle çaba sarf edeceğiz” dedi. Kurum halen AKP İstanbul Milletvekili.

Bu gelişmelerin ardından Murat Kurum'un adı sosyal medyada TT oldu. Gazeteci Timur Soykan Kurum'un Kahramanmaraş MÜSIAD Başkanı Sami Kervancıoğlu ile fotoğrafını paylaşarak şöyle yazdı:

Murat Kurum AKP İstanbul adayı olmuş. İlk sözü İstanbul ve deprem olmuş. Aşağıdaki fotoğrafta 35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nın yıkılmasından sorumlu olan eski Kahramanmaraş MÜSIAD Başkanı Sami Kervancıoğlu ile. Sami Kervancıoğlu firari. Onu yakalamakla işe başlasın.

Kurum'ın adaylığına ilişkin diğer tepkiler şöyle:

CHP Milletvekili Mahmut Tanal: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında Ekrem İmamoğlu’nun rakibi Murat Kurum ya da bir başka isim değil, Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat kendisidir! Erdoğan ve etrafındakiler, istedikleri kadar devlet gücünü kullansınlar, istedikleri kadar plan kursunlar, yine kaybedecekler. İstanbul halkı tekrar İBB Başkanı olarak Ekrem İmamoğlu’nu seçecektir. @ekrem_imamoglu

CHP Grup başkanvekili Gökhan Günaydın: AKP İBB adayı Murat Kurum oldu.
En güçlü aday olabilecek damadı koyamamaları, seçime ilişkin “umut düzeylerini” gösteriyor. Şehircilik Bakanı ile İstanbul AKP ilçe belediye başkanlarını gösterir foto, Tevfik Göksu’yu kurtarmaya yetmeyen bir parti devleti ayıbı olarak not edildi!

İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık: Parsellenen sözde Kanal İstanbul güzergahında arsa alanlar, özellikle Araplar ellerini oğuşturup Murat Kurum kazansın duasına çıkmıştır. Arnavutköy tarlaları parsellenmeye başlamıştı. Tehlike Avcılar Firuzköy, Başakşehir Aştınşehir, Küçükçekmece Yarımburgaz ve Kanarya mahalleleri ile iç kumsal ranta kurban gidecek. Tarihe not düşüyorum. Ama eminim ki İstanbul kazanacaktır. Daha önce defalarca söyledik projeye değil ranta karşıyız. Dün-bugün-yarın hep aynı görüşteyiz.

İBB Bağımsız Meclis Üyesi: 31 Mart seçimi; Ya Kanal, Ya da İstanbul seçimi olacak. (Kısa Dalga)

Gündem