Kurum: Burayı basamak olarak kullanamazsınız

Kurum: Burayı basamak olarak kullanamazsınız
AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Ben rakibimi biliyorum, kim nereye yorumlarsa" sözlerine yanıt verdi.

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul Toptancılar Çarşısı (İSTOÇ) Ticaret Merkezi'ni ziyaret etti.

Kurum burada basın mensuplarının, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Ben rakibimi biliyorum, takdir halkımızındır. Kim nereye yorumlarsa. Ben şansımı Murat Kurum'dan önce ya da sonra diye kategorize etmem; öncesinde ne kadar şanslıysam bugün de o kadar şanslıyım" sözlerinin sorulması üzerine açıklamalarda bulundu.

Murat Kurum, "Biz İstanbul'a ilgimizi göstereceğiz, mesaimizi göstereceğiz, gençliğimizi göstereceğiz ve çalışkanlığımızla birlikte de bu projeleri yapacak ve sadece İstanbul'a odaklanacağız. Bakın çok önemli; İstanbul basamak olmaz. Gelecek için burayı bir basamak olarak kullanamazsınız" ifadelerini kullandı.

'Mahmutbey'deki trafik çilesini çözme'

İmamoğlu'nun Kurum'un adaylığı konusundaki yorumu hakkındaki soruya yanıt veren Kurum, "Öncelikle kendisine başarılar diliyorum. İstanbul'un sorunları var ve bu seçimde de özne İstanbul olmalı, 16 milyon İstanbul'da yaşayan vatandaşımız olmalı. Biz rakibimizi ifade ettik, rakibimiz İstanbul'a karşı olan ilgisizliktir, ihmalkarlıktır, Mahmutbey'deki trafik çilesini çözmeyen iradedir. Rakibimiz 16 milyon İstanbulluya söz verip de o sözleri gerçekleştirmeyen yönetim anlayışıdır. Rakibimiz herkesi kucaklayacağız deyip de o hizmetleri İstanbul'a kazandırmayanlardır. Dolayısıyla biz sadece İstanbul'a odaklanacağız. İstanbul'un meselelerine odaklanacağız. Bizi İstanbullular polemik içerisinde görmeyecek" dedi.

'Bir tane konut yıkılmamış...'

TOKİ ile ilgili bir soruya cevap veren Kurum, "Anlaşılan o ki mevcut yönetim bizim yaptığımız işlerden rahatsız. Vatandaşımıza sunulan imkanlardan rahatsız. Bunlara odaklanacaklarına aslında işlerine odaklansalar bir sorun kalmayacak. Şimdi biz TOKİ Başkanlığımızla, Emlak Konut Genel Müdürlüğümüzle, diğer bakanlıklarımızla, yüz binlerce sosyal konusu İstanbul'a kazandırmış bir iradeyiz. Bakın evi olmayan tek bir vatandaşım kalmayana kadar çalışacağız sözü verdi Sayın Cumhurbaşkanımız. Biz de bu sözün gerçekleşmesi adına İstanbul'un 39 ilçesinde her mahallede hemen hemen bir proje gerçekleştirmişiz. 800 bin konutun dönüşümünü tamamlamışız. Yüz binlerce sosyal konutu İstanbullu kardeşlerimize kazandırmışız. Deprem olmuş üç ayda 180 bin konutun inşasına başlamışız, tüm dünyada örneği yok. Harıl harıl şantiyelerimiz çalışıyor. Deprem olmuş bir tane TOKİ konutunda yaşayan vatandaşımızın burnu bile kanamamış. Bir tane konut yıkılmamış. Milletimize de verdiğimiz tüm sözleri tutmuşuz. Dolayısıyla biz milletimize ne söz verdiysek o sözü hep tuttuk. O sözü tutmanın gayreti içerisinde olduk. Ancak bu eleştiriyi yapan mevcut İBB yönetimi aynaya döküp dönüp bir kendisine bakması gerekir. Yüz bin sosyal konut, yüz bin kentsel dönüşüm konutu. 30 bin, 40 bin sosyal konut yapacağım deyip, ikisini topladığınızda 140 bin ediyor. 140 bin değil, 5 bin konutu yapamayan bir iradeden bahsediyoruz. Şimdi bu irade mi bize akıl verecek? Bu irade mi bizi eleştirecek? Böyle bir şey olabilir mi?" şeklinde konuştu.

'Bakın çok önemli; İstanbul basamak olmaz'

İstanbul'un sorunlarına yönelik görüşü ve yerel seçimlerin kazanılması durumundaki ilk icraatı ile ilgili soruya yanıt veren Kurum, "İstanbul'un en büyük sorunu, mevcut yönetimin İstanbul'a olan ilgisizliği. Yani, bu ilgisizlik olduğu sürece sorun devam eder, bir sorun varsa çözüme ilişkin bir ilgi göstereceksiniz, irade göstereceksiniz. Biz İstanbul'a ilgimizi göstereceğiz, mesaimizi göstereceğiz, gençliğimizi göstereceğiz ve çalışkanlığımızla birlikte de bu projeleri yapacak ve sadece İstanbul'a odaklanacağız. Bakın çok önemli; İstanbul basamak olmaz. Gelecek için burayı bir basamak olarak kullanamazsınız" diye konuştu. (DHA)

Gündem