Kütahya’da CHP’li kadınlara linç girişimi

Kütahya’da CHP’li kadınlara linç girişimi
Kütahya’da, Kemal Kılıçdaroğlu broşürleri dağıtan CHP Kadın Kolları üyeleri, bir grubun saldırısına uğradı.

CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, Kütahya’da bir pazarda broşür dağıtımı sırasında saldırıya uğradıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için broşür dağıtan kadınların darp edildiğini belirten Aksaz Şahbaz, “Bizi terörle ilişkilendirerek hedef gösterenler, provokasyon yapanlar bu olayın failleridir” dedi.

Aksaz Şahbaz’ın açıklaması şöyle:

“Bugün Perşembe pazarında broşür dağıtırken arkadaşlarımız partililerimiz fiili saldırıya uğradı, darp edildi. Saldırıyı kınayan basın açıklamamız esnasında çoğunluğu pazar esnafından oluşan kalabalığın çok ciddi linç girişimine maruz kaldık.

Bu saldırılar, demokrasiye, anayasal düzene, insanlığa karşı yapılan saldırılardır. Kadınlara kalkan eller insanlığa kalkmıştır. Çok daha ağır sonuçları olabilecek bu saldırıları kınıyor, lanetliyoruz. Bizi terörle ilişkilendirerek hedef gösterenler, provokasyon yapanlar bu olayın failleridir. Habur'da seyyar mahkeme kurarak teröristleri aklayanları, ülkeye sokanları, biliyoruz. Bu çirkin saldırılardan medet umanlar elbette kaybedecekler. Bizi yıldıramazlar. Biz demokrasi demeye, insanlık, hak, hukuk, adalet demeye devam edeceğiz.”

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. (Kısa Dalga)

Gündem