Kuvvetli yağış ve fırtına etkisini sürdürüyor: İstinat duvarı devrildi, caminin külahı uçtu

Kuvvetli yağış ve fırtına etkisini sürdürüyor: İstinat duvarı devrildi, caminin külahı uçtu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) fırtına ve yağış uyarısı yaptığı Antalya, Ankara ve Bursa'da yağışlı hava koşulları hayatı olumsuz etkiledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün beklenen kuvvetli yağışlar ve fırtına nedeniyle İstanbul, Ankara, İzmir dahil 45 kente sarı kodlu uyarıda bulundu.

Başkent Ankara'da sabah saatlerinden itibaren görülen kapalı hava öğlen fırtına ve sağanağa dönüştü. Kent merkezinde etkisini gösteren fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı, ağaç dalları kırıldı ve yollarda yürüyen vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Etimesgut ilçesine bağlı Devlet Mahallesi'nde bulunan Recep Tarman Parkı'nda bir ağacın dalı gövdesinden kırılarak park halindeki otomobilin üzerine dü​​​​​ştü. Ankara'da olumsuz hava koşullarının gece saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

antalya.jpg

Cami minaresinin külahı koptu

Antalya'da da durum fırtına ve yağış uyarısı yapılan Ankara'dan farklı değil.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde sabah saatlerinde başlayan sağanak ve fırtına Göksu Mahallesi'ndeki bir seraya zarar verdi. Serik ilçesinde ise Abdurrahmanlar Mahallesi'nde bulunan Çıtlıklı Camisi'nin minaresinin külahı fırtına nedeniyle yerinden kopup, yan tarafta bulunan portakal bahçesine düştü. Olayda minare zarar görürken, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı.

Sitenin istinat duvarı çöktü: 2 yaralı

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, yoğun sağanak yağış nedeniyle bir sitenin istinat duvarı çöktü, 2 kişi yaralandı. Olayda park halindeki 2 araç hasar görürken, çevredeki bazı evler tedbir amacıyla boşaltıldı.

bursa.jpg

(Kısa Dalga)

Gündem