KYK yurdunda ‘tahrik’li uyarı: Genel kabul görmüş kıyafetle dolaşın

KYK yurdunda ‘tahrik’li uyarı: Genel kabul görmüş kıyafetle dolaşın
Aydın’da KYK’ya bağlı Kız Öğrenci Yurdu’nun yönetimi, yurtta kalan öğrencilere, “Genel kabul görmüş kıyafetler dışında kıyafet giymeyin, tahrik edici davranışlarda bulunmayın” uyarısı yaptı.

Aydın’ın Sultanhisar ilçesindeki Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu’nun yönetimi, yurtta kalan öğrencileri “Genel kabul görmüş kıyafetler dışında kıyafet giymeyin, kişileri ve toplumu tahrik edici davranışlarda bulunmayın” diye uyardı. Yurtlardan sorumlu ilçe müdürü ve yurt müdür vekilinin imzasını taşıyan idaresinin yazı, yurt binası içinde farklı yerlere asıldı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Sultanhisar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü ve yurt müdür vekili Hüseyin Yağcı’nın imzasının bulunduğu bir bildiriyle öğrencilerin ortak alanlarda ilkelere aykırı kılık ve kıyafetle dolaşmaları yasaklandı.

Yurt duvarlarına asılan yazıda, “Tedbirler gereği, öğrencilerin idare ve yurt içerisindeki lokanta, kantin ve diğer küçük işletmeler, çalışma veya spor salonları, balkon, teras, bahçe gibi ortak kullanım alanlarında, toplumda genel kabul görmüş ilkelere aykırı kılık ve kıyafetle dolaşmalarına genel ahlak kurallarına uymayan, kişi veya toplumu tahrik ve rahatsız eden davranış ve eylemlerde bulunmalarına izin verilmeyecektir” denildi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ: AMCALAR TAHRİK OLUYORMUŞ

Yurt yönetiminin uyarısı sonrası öğrenciler, sosyal medyadan tepki gösterdi. Öğrenciler, “Yurtta çalışan erkek personel bizim kıyafetlerimizden tahrik olmuş. Yönetim bizim kıyafetlerimizden tahrik olunduğu için bildiri yayımladı. Yurttayken giydiklerimiz yüzünden erkek çalışanlar (babamız yaşında amcalar) tahrik oluyorlarmış. O zaman kız yurdunda erkek görevli çalışmasın” yorumu yapıldı.

Başka bir yorumda ise “KYK’de kıyafete karışabilme hakkına sahipler mi? Lütfen bilgisi olan birisi cevaplayabilir mi? Crop giydiğim için uyarıldım. Böyle bir şey yönetmelikte söz konusu mu?” denildi.

Gündem