Levent Gültekin: Erdoğan'ın kontrolündeki CHP'liler... Eren Erdem: Açıklamayan namerttir

Levent Gültekin: Erdoğan'ın kontrolündeki CHP'liler... Eren Erdem: Açıklamayan namerttir
Gazeteci Levent Gültekin devletle irtibatlı ve Erdoğan'ın kontrolünde olduğunu ileri sürdüğü bazı CHP'lilerin Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için çalıştığını söyledi. Eren Erdem, "Eğer, 24 saat içinde; CHP’de kim hükümet adına propaganda yapıyormuş açıklamayan namerttir, alçaktır!" ifadesini kullandı.

Gazeteci Levent Gültekin, Medyascope'ta katıldığı canlı yayında AKP dönemlerinde görev almış eski bir üst düzey bürokratla yaptığı görüşmeyi aktardı ve bürokratın, "Kemal Bey'e benden bir mesaj iletir misiniz, kendisini çok severim. Kemal Bey'e 'lütfen aday ol, sen kazanacaksın' diye devletten isimler gidiyor. Bu kişilerin Erdoğan'ın kontrolünde olduğunu bilsin" dediğini söyledi.

Gültekin, Erdoğan'ın tercihinin Kılıçdaroğlu olduğunu "devletle irtibatlı CHP içindeki bazı isimler"in Kılıçdaroğlu'na yoğun bir şekilde aday olma çağrısı yaptığını belirtti. Gültekin, "Aday ilanı olduktan sonra 'bu isimler, Kemal Bey'in adaylığını pişirdiler, kazanma durumunda kahramanlık bu arkadaşların payesi olsun, kaybedilmesi durumda da kimlerin organize ettiğini bilin' diye yazacağım" ifadesini kullandı.

CHP PM üyesi Eren Erdem ise Gültekin'in bu açıklamalarına tepki göstererek "Kimin hükümet propagandalarına meze olduğunu çok iyi biliyoruz Levent Bey! Eğer, 24 saat içinde; CHP’de kim hükümet adına propaganda yapıyormuş açıklamayan namerttir, alçaktır! Bırakın artık bu işleri, işiniz gücünüz komplo üreterek Türkiye’nin önünü tıkamak. Kılıçdaroğlu umuttur!" diye yazdı.

Levent Gültekin: Sevgili Eren, aynı şeyleri 2018 seçimleri öncesi de söyleyip o zaman da Muharrem Bey'i göklere çıkarıp, Kemal Bey'e olmayacak sözler ediyordun. Hatırlıyorsun değil mi? Ülke meselelerini kişisel ikbal çabalarına malzeme yapma lütfen.

Eren Erdem: Topu taca atma sevgili Levent. 2018’de partimizin CB adayının kampanyasına hepimiz katkı sunduk. Sen esas soruma cevap ver; 'kimmiş o hükümetle çalışan CHP’liler? İsim isim sendeymiş ya!' Ayıp, bu kadar kolay bir camiaya iftira edilir mi? Koca bir camiayı zan altında bıraktın!

Levent Gültekin: Gerçekten merak ediyorsan o ismi ve isimleri partinizde verilmesi gereken kişiye verdim, ikbalinle değil, ülke meseleleriyle ilgilenseydin o isimleri sana da açıklardım ama bu konular seni pek ilgilendirmiyor diye düşünüyorum.

Eren Erdem: Birbirimizi kandırmayalım. Şahsi ikbalin mesele olmadığını siz de biliyorsunuz. Ama hadi diyelim ki şahsi ikbal, bu; eski bir Cumhurbaşkanının ikbali için kendimi parçalamaktan daha hayırlı ve ilkeli olmaz mıydı? Saygılar…

Levent Gültekin: Adayınıza katkı sunmanı değil sevgili Eren, Kemal Bey için söylediğin sözleri soruyorum. Yani kimin kayığına biniyorsan onun kılıcını sallıyorsun gibi bir durum var, bu durumu hatırlattım.

Eren Erdem: Türkiye’nin problem sepeti ağzına kadar dolu. Ve siz, özellikle CHP ailesinin izlediği mecralarda sadece konuya odaklanmış gidiyorsunuz. CHP'lilere, 'Kılıçdaroğlu seçilemez' tezviratı yayıyorsunuz. Anketler ortadayken, durumun böyle olmadığını iyi bildiğiniz halde... Tamam bunu anladım. Sonra kalkıp, parti içerisinde Kılıçdaroğlu adayımızdır diyenlere 'ajan' diyorsunuz. Sonra gizem yaratmak için yok isimleri ona verdim buna verdim. Buna hakkınız yok! Tüm parti yönetimini zan altında bıraktınız. Bu ilkesel değildir. Ayıbınızı kabul edin…

Gündem