Leyla Zana: Umut ediyorum ki barışın ve özgürlüğün yolunu açacağız

Leyla Zana: Umut ediyorum ki barışın ve özgürlüğün yolunu açacağız
Günler öncesinden mitinge katılacağı ifade edilen Kürt Siyasetçi Leyla Zana Newroz kutlamasında konuştu: Ben umut ediyorum ki seçimlerin ardından barışın ve özgürlüğün yolunu açacağız.

Yıllar sonra kitlesel bir mitinge katılan Leyla Zana alandaki herkesi selamlayarak konuşmasına başladı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, "Bugün Newroz'dur. Newroz bayramdır. Kürdistan'ın 4 parçasında da Newroz kutlu olsun. Bütün Ortadoğu'nun Newroz'u kutlu olsun. Amed Şeyh Said'in memleketidir. Biz Seyit Rıza'ya Qazi Mihemmed'e, Ahmede Xani, Meleyi Cizir'e minnettarız. Bunlar bizim kökümüz. Mazlum Doğan, Rehşan bizler için bedenlerini yaktı. Bütün bunlar bu felsefe nasıl yükseldi Başkan Abdullah Öcalan ile can buldu. 300 milyon insan bu bayramı kutluyor. Kürtler öyle bir kavim ki her şeylerini paylaştığı gibi bayramlarını da paylaştı. Biliyorsunuz ki seçim geliyor. Bu parti bize diyor ki '100 yıldır bize baskı uyguluyorlar.' Demek ki Kürtler razı gelmemiş onların zulümlerine. Bu yüzden biz de irademizi ortaya koyacağız" ifadelerini kullandı.

Zana, kadınlar üzerinde konuşulduğunu söyleyerek, "Diyorlar ki kadınlar Allah mı? Hayır biz Allah değiliz biz kendi kaderimizi yazıyoruz. Ben bütün genç kadınları ve erkekleri selamlıyorum ve izin vermeyin ki faşizm yükselmesin. Newroz, Newroz'u kutlayan herkesin olsun ama Newroz'u Newroz yapan Mazlum Doğan, Zekiye ve Rehşan'dır. Bu yüzden kim kutlamak isterse kutlu olsun" dedi.

Zana alandaki bütün katılımcıların PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Newroz'unu kutlamasını istedi. Kitle hep bir ağızdan slogan attı. Zana, "Ben umut ediyorum ki seçimlerin ardından barışın ve özgürlüğün yolunu açacağız. Kürt halkının Newroz'u kutlu olsun" diye konuşmasını sonlandırdı. (Kısa Dalga)

Gündem