Lig'ler 19 Aralık'ta başlayacak

Lig'ler 19 Aralık'ta başlayacak
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 19 Aralık Salı günü liglerin başlayacağını duyurdu.

Hakem Halil Umut Meler'e saldırıdan sonra lig maçlarının süresiz durdurulduğunu açıklayan TFF Başkanı Büyükekşi, bugün aldıkları kararla 19 Aralık'ta liglerin başlayacağını ifade etti. Büyükekşi, "6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunda gerekli değişikliklerin yapılmasında ve uygulanmasında bu süreçlerin paydaşı olarak yer alacağız. Ayrıca medyada futbol atmosferine zarar veren yayınlarla ilgili RTÜK ile yaptığımız iş birliği artarak devam edecektir. Bugün aldığımız kararla 19 Aralık Salı günü tüm ligler başlayacaktır." dedi.

Ankaragücü-Rizespor maç cezalarına PFDK karar verecek

Bir basın mensubunun "MKE Ankaragücü'ne puan silme cezası uygulanacak mı?" sorusuna ise Büyükekşi şu yanıtı verdi:

"Biliyorsunuz ki TFF'nin kurulları var. PFDK var, Tahkim Kurulu var. Hukuk kurulu başkanı her hafta maçlar oynandıktan sonra sevkleri yapıyor. TFF'nin bu konuda karar alma yetkisi yok. Yetki bağımsız olan PFDK'da. Onlar da yarın toplanacak, ilgili maddelerde sevkler yapıldı. Gerek izinsiz sahaya girilmesi gerek hakeme şiddet... MKE Ankaragücü Başkanımız ve yanındaki kişiler sevk edildi. MKE Ankaragücü sevk edildi. Yarın bunlar açıklanacak."

"Meler'in 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görev yapmasını bekliyoruz"

Hakemler ve hakemlik müessesesi ile ilgili saha içinde ya da dışında bir daha böyle olaylara izin vermeyeceklerini dile getiren Büyükekşi, Halil Umut Meler'i, 024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda hakem olarak görmeyi arzı ettiklerini ifade etti. Büyükekşi, şunları söyledi:

"Hakemlerin resmi açıklamaları var. Hepimiz insanız. Önce bunu düşünmemiz lazım. İnsanların psikolojisi o günkü ruh halleri çok kötüydü. Bu kararı alırken gerek kamuoyunun gerek hakemlerin tutumlarıyla ilgili onlarla çalışma yaptık. Onlar da saygı gösterdiler. İnşallah hafta sonu burada bir kamp yapılacak. Psikolojilerinin eski hallerine gelmesine çaba harcanacak. Hepsi empati yapıyorlar. Türk futbol dünyasının paydaşları var. Hakemler, yöneticiler, futbolcular… Bunlar olmadan bir görev yapamıyorlar. Gerekenleri anlattık. Mutabık kaldılar. Halil Umut Meler gerek UEFA ve FIFA tarafından sevilen son derece saygıdeğer bir hakemimiz. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görev yapmasını bekliyoruz. Almanya'da hakemlerin başkanı olan Rosetti ile görüşme yaptım. Kendisini destekliyoruz. Öyle bir şey söz konusu değil. Radikal kararlar var. Kaybetmek kolay, desteklememiz lazım. Gerekli çalışmaları hep beraber yapacağız."

"Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın"

Son olarak Halil Umut Meler'in sağlık durumuna dair açıklamada bulunan Büyükekşi, "Çok şükür iyileşiyor. Bugün taburcu oldu. 12 günlük bebeği Ege'ye ve ailesine kavuşuyor. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. İlk andan itibaren yakından ilgilenen ve talimatlarını veren Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Aynı şekilde, olayla ilgili hızla harekete geçen Gençlik ve Spor Bakanımıza, İçişleri Bakanımıza, Adalet Bakanımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. (DHA)

Gündem