Limak, tarım arazisini maden sahasına çevirmek istiyor

Limak, tarım arazisini maden sahasına çevirmek istiyor
Limak Holding, Ankara'nın Haymana ilçesinde bulunan tarım arazilerinde maden işletmek için başvuruda bulundu. Onay alması durumunda kil ocağı çalışmalarına başlayanak.

Kamudan aldığı ihalelerle tanınan Limak Holding için bu kez adres tarım arazileri...

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre; Muğla Milas’taki Akbelen Ormanı başta olmak üzere birçok doğa katliamına yol açan projelere imza atan Limak Holding’e bağlı Limak Çimento, Ankara Haymana’daki tarım arazilerinde maden işletmek istiyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunan şirket, onay alması durumunda 32.71 hektarlık yani 46 futbol sahası büyüklüğündeki alanda kil ocağı çalışmalarına başlayacak.

Projenin çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) dosyasında yazan bilgilere göre alan kuru tarım yapılan arazilerden ve meralardan oluşuyor. Bölgede hayvancılıkla uğraşan yurttaşlar ise burada hayvanlarını otlatıyor.

Proje 11 yıl sürecek

4 milyon 423 bin TL değerindeki projenin yapılacağı alanın 600 metre güneyinde ise su deposu bulunuyor. Şirket, bölgede bulunan su kaynaklarının etkilenmemesi için alanda patlatma çalışması yapmayacağını belirtiyor.

Projeye yakın bir konumda ise bir adet çiftlik yer alıyor. Projenin işletme ömrünün ise 11 yıl olacağı belirtildi. Yıllık üretilecek kil cevherinin tamamı da şirketin Polatlı’daki faaliyette olan çimento fabrikasında hammadde olarak kullanılacak. Projeyle ilgili olarak bakanlığın inceleme değerlendirme komisyonu (İDK) 23 Şubat’ta toplanacak. (Kısa Dalga)

Gündem