Lise öğrencisi Yiğit'in öğretmeninin evinde ölümüyle ilgili 5 kişi serbest

Lise öğrencisi Yiğit'in öğretmeninin evinde ölümüyle ilgili 5 kişi serbest
Antalya'da, lise öğrencisi Yiğit Kalpak'ın (17) ziyarete gittiği Almanca öğretmeni H.G.'nin (30) evinde ölü bulunması sonrası gözaltına alınan 5 arkadaşı ile öğretmeni, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yiğit Kalpak, 5 arkadaşıyla birlikte 21 Ekim saat 01.30 sıralarında Almanca öğretmeni H.G.'nin evine gitti. Bir süre sonra gruptan 3 kişi evden ayrıldı, Kalpak ve 2 arkadaşı ise kaldı. Saat 09.00 sıralarında uyanan H.G., öğrencisi Yiğit Kalpak'ı uyandıramayınca durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

H.G. ile diğer 5 kişi, gözaltına alınarak Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gençlerden birinin polise verdiği ifadede, olayın gerçekleştiği saatlerde evdeki herkesin uyuşturucu madde kullandığını belirttiği öğrenildi.

Öğretmen H.G., "Telefonla arayıp, bana gelmek istediklerini söylediler. Ben de eve davet ettim. Ancak, kimsenin ölümünden sorumlu değilim" dedi.

Kan örnekleri ve ifadeleri alınan Almanca öğretmeni H.G. ile Kalpak'ın 5 arkadaşı, dün sabah saatlerinde Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından adliyeye sevk edildi. 6 şüpheli, nöbetçi sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

Gündem