Lisede Işık cemaatinin kitapları dağıtıldı

Lisede Işık cemaatinin kitapları dağıtıldı
Ordu Fen Lisesi'nde öğrencilere Işık cemaatinin kitapları dağıtıldı. Okul Müdürü, "Kitapları dağıttık." dedi, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü yalanladı.

BirGün’den Onur Durmuş’un haberine göre; Altınordu ilçesindeki Ordu Fen Lisesi'nde her öğrenciye 3'er adet olmak üzere Işık cemaatinin kitapları ücretsiz dağıtıldı. Kitapların taşındığı kolilerin üzerinde ise, "Merhum İsmail Hafız ve merhume Vasfiye Şimşirgil'in ve tüm geçmişlerimizin ruhları için hediyemizdir" etiketlerinin yapıştırıldığı görüldü.

ÇEDES kapsamında Milli Eğitim'in bilgisinde dağıtılmış

Öğrencilere dağıtılan söz konusu cemaat kitaplarıyla ilgili konuşan Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, öğrencilere verilen bu kitaplarla ilgili bilgisi olmadığını öne sürerek konunun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sorulması gerektiğini söyledi.

Kitapların bizzat dağıtımını gerçekleştiren Ordu Fen Lisesi Okul Müdürü Turgay Türkmen ise, "Bu uygulama yeni değil. ÇEDES Projesi kapsamında biz zaman zaman dini değerlerin öğretilmesi için böyle kitaplar dağıtıyoruz. Bu Milli Eğitim'in bilgisi kapsamında yapılan bir uygulama." dedi.

Türkmen'in ifadeleri akla Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, cemaatler ve tarikatlarla protokol yapmaya devam edeceklerine dair sözlerini getirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü "Milli Eğitim'in haberi var" söylemini yalanladı

Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek ise okul müdürü Turgay Türkmen'in "Milli Eğitim'in haberi var" söylemini yalanlayarak, " Bize sizin bahsettiğiniz kitaplarla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan herhangi bir kitap gelmedi. Okul müdürünün bunu hangi gerekçeyle ve kimin talimatıyla yaptığını bilmiyorum. Okul müdürü ile bu konuyu konuşup size tekrar bilgi vereceğim" dedi.

Okul Müdürü ifadelerini değiştirdi

Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek ile görüşmesinin ardından yeniden iletişime geçen Ordu Fen Lisesi Müdürü Türkmen söylemlerini değiştirerek, "ÇEDES'i falan bu işe karıştırmayın. Bu işin ne Milli Eğitim Bakanlığı ile ne de İlçe Milli Eğitim ile bir alakası yok. Biz bu kitapları ilk kez de dağıtmıyoruz. Daha önce bu kitaplar Türkiye'nin her bölgesinde dağıtılan kitaplardı. Bunların savcılık onayından geçen kitaplar olduğunu bildiğim için sponsorlar tarafından gönderilen bu kitapları dağıttık. Kitapları dağıtırken izin almaya gerek yok." diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem