Lütfü Savaş'ın açıklamalarına Naci Görür'den yorum: Bu kadar insanımızı nasıl kaybettiğimizi anlıyorsunuz değil mi? Acı, çok acı

Lütfü Savaş'ın açıklamalarına Naci Görür'den yorum: Bu kadar insanımızı nasıl kaybettiğimizi anlıyorsunuz değil mi? Acı, çok acı
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, katıldığı bir canlı yayında, depreme ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Hangimiz hesap vereceksek verelim, suçumuz varsa istifa ederiz” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın soruları yanıtladı.

Savaş, 6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 kentte yıkıma neden olan depremlere ilişkin “Hangimiz hesap vereceksek verelim, suçumuz varsa istifa ederiz” dedi.

Savaş'ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

"Hatay maalesef depreme hazır değildi. Maalesef biz takım olarak Türkiye'de tüm paydaşlar sinerji oluşturup aynı istikamete koşmadığımız için depreme hazır değildik. Bunu 11 sene önce bir gazeteye verdiğim demeçte de söylemiştim.

2013’ten beri kentsel dönüşüm yapalım diyorum, 9 yıldır CHP’de belediye başkanlığı yapıyorum bana bir çivi bile çaktırmadılar.

Hangimiz hesap vereceksek verelim, suçumuz varsa istifa ederiz."

Naci Görür'den yorum

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür Savaş'ın açıklamaları üzerine şu mesajı paylaştı:

"Şu anda Halk TV’de Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş Hatay’da deprem öncesinde kenti güçlendirmek için çok hamle yaptıklarını ve gerekli desteği ve izini alamadıkları için başlayamadıklarını bile anlatıyor. Bu kadar insanımızı nasıl kaybettiğimizi anlıyorsunuz değil mi? Acı, çok acı…" (Kısa Dalga)

Gündem