Maçoğlu Kadıköy'de konuştu: Ovacık'ta yaptık, Kadıköy'de de hep birlikte yapacağız

Maçoğlu Kadıköy'de konuştu: Ovacık'ta yaptık, Kadıköy'de de hep birlikte yapacağız
Türkiye Komünist Partisi (TKP) Kadıköy Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde Kadıköy programını açıkladı. Burada konuşan Maçoğlu Ovacık'ta ulaşım ve su ile ilgili çalışmalarına işaret ederek "Kadıköy'de de hep birlikte yapacağız" dedi.

Kadıköy'de bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde konuşan Fatih Mehmet Maçoğlu Kadıköy programını açıkladı. Programa Kadıköy Belediye Meclis adayları ve Bilim Danışma Kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda Kadıköylü de katıldı.

"Gelin Kadıköy'ü ranta kapatalım"

Gazete Duvar'da yer alan habere göre Kadıköy Halk Dayanışması adına Gökçe Yılmaz "Halktan emekten yana olan insanlar olarak Komünist Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu ile yola çıktık. İşçileri, gençleri, kadınları ve çocukları ile halkçı belediyeciliği hayata geçirmek istiyoruz. Ülkemizde karşı karşıya kaldığımız kötü gidişatın yazgımız olmadığını biliyoruz. Gelin Kadıköy'ü ranta kapatalım. Kadıköy halkındır, gelin birlikte kazanalım" diye konuştu.

Bilim Danışma Kurulu'ndan Prof. Dr. Iraz Akış programda yaptığı konuşmada halktan yana kamucu, halkçı belediyeciliğin mümkün olduğunu kaydederek, "10 yıldan beri Maçoğlu'nu tanıyoruz. Büyük bir heyecan duyuyoruz. Bahsettiğimiz belediyecilik akılla, bilimle hayata geçer" dedi.

Maçoğlu'nun meclis adayları listesinde avukattan çevre mühendisine, hizmet işçisinden emekli işçiye, müzisyenden motokuryeye ve gazeteciye kadar pek çok meslek kolunda çalışan kişiler bulunuyor.

Orhan Aydın: Tunceli'de yaptık, yine yaparız

Buluşmada sanatçı Orhan Aydın da şunları söyledi: "Bu topraklar tarihin gördüğü en kötü yönetimi yaşıyor. Bu soysuzluğu Anadolu asla haketmiyor. Bu ülkenin aydınları, emekçilerine utanmadan laf ediyorlar. Artık buna 'dur' deme vaktidir. Zübükleri kovun. Bu ahlaksızlığı bitirmenin yolu komünistlerin, sosyalistlerin halkçı belediyeciliğidir. Tunceli'de yaptık, yine yaparız. Yılmaz Güney'in kolunu havaga kaldırıp 'Biz kazanacağız' dediği yerdeyiz" dedi.

"Biz halkın öğrencisiyiz"

macoglu.png

Fatih Mehmet Maçoğlu da yaptığı konuşmada Kadıköy'ü halka açacaklarını, ranta kapatacaklarını söyledi. Belediye hizmetlerinin kamusal hak olduğunu vurgulayan Maçoğlu şöyle konuştu: "Geçmişte öğrendiklerimizden doğru buradayız. Eksikleri tamamlayacağız, bunun için yan yanayız. 'Ulaşım, su haktır' dedik. 'Halk belediye yönetimine katılır' dedik. Kadıköy'de de hep birlikte yapacağız. İstanbul'un göz bebeği Kadıköy'de içinde park olmayan mahalleler var. Mutlak eksikliklerimiz, hatalarımız olacak ancak birbirimize destek verip doğruyu yapacağız. Bu kent bütün ülkeye örnek olacak. Market işçisi emekçiler, kuryeler, avukatlar, emekliler gibi pek çok dostumuz var. İyi bilinmelidir ki şeffaf yönetim halkla beraber olur. Gelir gider tablomuzu, Ovacık'ta yaptığımız gibi Kadıköy Belediyesi'ne asacağız. Halkın bütçesini halk için kullanmayan bizden değildir. Biz halkın öğrencisiyiz." (Kısa Dalga)

Gündem