Maçoğlu'nun çağrısıyla Dersim'e giden Ahmet Ercan'dan izlenim: Sunuşu 5-6 bin kişi izledi

Maçoğlu'nun çağrısıyla Dersim'e giden Ahmet Ercan'dan izlenim: Sunuşu 5-6 bin kişi izledi
Dersim Belediyesi tarafından düzenlenen ve Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ile Nasuh Mahruki’nin katıldığı deprem paneline yoğun katılım oldu.

Türkiye'yi yasa boğan 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra yurttaşların yaşadıkları kentlerin durumunu merak ediyor.

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan depremler sonrasında bölgeyi geziyor. Ercan Dersim'de 'Deprem İçin Ne Yapmalı' isimli panele katılacağı bildirmişti.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ve Nasuh Mahuriki’nin katıldığı panele Dersim halkı yoğun katılım sağladı. Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu açılış konuşmasını yaptı.

Kentteki yapıları incelemek amacıyla bir ekip oluşturduklarını söyleyen Maçoğlu, “İnşaat mühendisleri, jeofizik, jeoloji, şehir plancıları ve çevre mühendisleriyle bir ekip kurduk. Cuma gününden itibaren bütün binaları tek tek inceleyeceğiz. İncelemeler sonrasında jeofizikçi arkadaşlarımız parsel parsel çalışma yürütecek. Bu süreçte eksiklik görülen bütün yapılar denetlenecek. Çünkü ilimizde 3 bin 500’e yakın yapı var. Bu yapılara hızlıca müdahale etme imkanımız var. Yapı sahipleri, müteahhitler, mühendisler, bütün insanlarla ortaklaşa bunu yapabiliriz. Yapılan araştırmalar sonucunda alınacak raporlar doğrultusunda radikal kararlar uygulayacağız” diye konuştu.

Ercan panel sonrası izlenimlerini "Tunceli bel bşk sayın Fatih Maçoğlu'nun çağrısıyla Nasuh Mahruki ile verdiğimiz sunuşu 5-6 bin kişi izledi. Şaşırdım." yorumuyla paylaştı.

(Kısa Dalga)


Gündem