Madencinin kardeşi: Yanıklardan tanıyamadık

Madencinin kardeşi:  Yanıklardan tanıyamadık
Amasra’daki maden ocağı patlamasından sonra tedavileri için İstanbul’a gönderilen 6 madenciden biri olan Ayhan Aygül’ün kardeşi Kenan Aygül, “Buraya ilk geldiklerinde biz de vücutlarındaki yanıklardan tanıyamadık” dedi.

Amasra’da meydana gelen maden ocağı faciasından sonra yaralı 6 madenci, tedavileri için İstanbul’a gönderilmişti. Bu madencilerden Ayhan Aygül’ün kardeşi Kenan Aygül, “Buraya ilk geldiklerinde biz de vücutlarındaki yanıklardan tanıyamadık. 5 madencinin durumu ciddiyetini koruyor” açıklamasını yaptı.

Bartın'da maden ocağında meydana gelen patlamada yaralananlardan 6 kişi tedavilerinin yapılması için Sağlık Bakanlığına ait iki ambulans uçakla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Bugün sabah saatlerinden itibaren madencilerin yakınları da hastaneye akın etti. Başta Bartın olmak üzere farklı illerden Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne gelen aileler bekleyişin ardından toplu halde içeri alındı.

"VÜCUTLARINDAKİ YANIKLARIN BÜYÜK OLDUĞUNU SÖYLEDİLER”


Doktorlar yaralı madencilerin ailelerine yaklaşık 1 saat süren bilgilendirme yaptı. Daha sonra dışarı çıkanlardan yaralı madenci Ayhan Akgül'ün (37) kardeşi Kenan Akgül son durum hakkında açıklama yaptı.

Yaralı madencileri göremediklerini ifade eden Akgül, "Son durumla ilgili doktorlarımız hasta yakınlarına tek tek bilgi verdi. 5 hastanın durumunun ciddiyetini koruduğunu, 1 hastanın da solunum cihazına bağlı riskli olmadığını belirttiler. Hepsinin de durumu aynı, çünkü aynı şeye maruz kaldılar. Biz sadece doktorumuzdan bilgi aldık, hastamızı göremedik. Enfeksiyon kapma riskinden dolayı bize göstermediler. Ben Tekirdağ'dan Bartın'a gidiyordum. Kardeşimin buraya geldiğini öğrendim, tekrar buraya dönüş yaptım. Kardeşimin eşi geldi buraya Bartın'dan. Geceden beri durumunu merakla bekliyoruz. 48 saat bekleyeceğiz. Ciğerlerinin zarar gördüğünü, vücudundaki yanıkların büyük olduğunu söylediler" diye konuştu.


“YANIKLARDAN TANIYAMADIK”

Kardeşi ve diğer 5 madencinin Bartın’daki sağlık şartları yeterli olmadığı için İstanbul’a getirildiğini söyleyen Akgül, “Buraya ilk geldiklerinde biz de vücutlarındaki yanıklardan tanıyamadık hatta birinin kalbi durmak üzereydi kalp masajı yapıldı. Tek temennimiz burada 6 madenci kardeşimizin ayaklarının üzerinde yürüyerek sağlıklı bir şekilde çıkmasıdır" dedi. (DHA)

Gündem