Mahkeme, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği'nin tahliyesini durdurdu

Mahkeme, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği'nin tahliyesini durdurdu
Mahkeme; Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği'nin (BÜMED), üniversite yerleşkesi içindeki lokaline yönelik tahliye kararının yürütmesini durdurdu. BÜMED Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Cesur, “Yarın eşyalarımızla birlikte tesisimize geri döneceğiz" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, 7 Ocak’ta BÜMED’in; kampüs içindeki yerinden çıkartıldığını duyurmuştu. Mezunlar, bu durumu protesto etmiş ve kararın iptali ve yürütmesinin durdurulması için dava açmışlardı. Kaymakamlık, tesislerin tahliye edilmesi gerektiğini BÜMED’e 27 Ocak’ta, resmi olarak bildirdi. Bu bildirimin ardından, bu sabah erken saatlerde polis eşliğinde tahliye işlemleri başlamıştı.

Tahliye sırasında BÜMED Yönetim Kurulu üyelerinin tahliye dolayısıyla kampüse girişi engellenmişti. Polis ve güvenlik görevlileri ile BÜMED yöneticileri arasında tartışma yaşanmıştı. Duruma tepki gösteren dernek yöneticileri, "Evin sahibi evde olmadan evi tahliye edemezsiniz. Bu kararın uygulanması yanlış" açıklamasını yapmışlardı. Müzakerelerin ardından güvenlik görevlileri, sadece derneğin saymanını, cep telefonunun kapalı olması şartıyla içeri almıştı.

Tahliye işleminin bitmesinden sonra ise derneğin başvurusunu üzerine mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

"Yarın tesisimize dönüyoruz"

BÜMED Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Cesur kararla ilgili "Hukuki sürece güvenimiz tamdı, bundan sonraki süreç için de hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Yarın eşyalarımızla beraber mahkeme kararı beklenmeden, hukuksuzca çıkarıldığımız tesislerimize geri döneceğiz. Birçok basın kuruluşu da yarın bize eşlik edecek" açıklamasını yaptı. (ANKA)

Gündem