Mahkeme stresi de hesaba kattı: 80 saatlik internet kesintisine ceza

Mahkeme stresi de hesaba kattı: 80 saatlik internet kesintisine ceza
Avukat İlker Atamer, sahibi olduğu hukuk bürosunun internet sitesinde yaşanan 80 saatlik kesinti nedeniyle mağdur olduğunu belirterek hosting (yer sağlama) şirketine açtığı tazminat davasını kazandı.

Hürriyet gazetesinden Ayşegül Usta'nın aktardığına göre Avukat İlker Atamer, 2013’ten beri www.atamer.av.tr alan adıyla yayın yapan avukatlık bürosunun internet sitesi için Equinix Turkey Enterprises Data Merkezi Üretim İnş. San. ve Tic. A.Ş.’den yer sağlama (Hosting) hizmeti almaya başladı. 2018 Ekim ve Kasım ayına kadar kısa süreli kesintiler dışında ciddi bir sorun yaşamadı.

1 Ekim 2018 günü itibarıyla www.atamer.av.tr alan adlı internet sitesinde birkaç gün boyunca devam eden sık ve uzun süreli kesintiler yaşanmaya başlandı. Sitenin 1-4 Ekim 2018 arasında 80 saati aşkın bir süre yayında olmaması üzerine Av. İlker Atamer ‘ayıplı hizmet ve haksız fiil’ gerekçesiyle hosting hizmeti aldığı firma hakkında dava açtı.

Mahkeme, yaşadığı stres ve elem nazara alındığında uğradığı manevi kayıplar yönünden 2 bin TL manevi tazminatın olay tarihi olan 1 Ekim 2018 itibariyle yasal faizi ile hosting hizmeti veren şirketten alınarak Atamer’e ödenmesine hükmetti. Mahkeme gerekçeli kararında, Atamer’in, hosting hizmeti veren şirketin kusuru sebebiyle internet ortamında erişimde sorunların yaşandığını belirtti.

tamer şunları söyledi: “Tazminat rakamını düşük bulsak da bildiğim kadarıyla Türkiye’de ilk defa bir hosting firması kusurlu hosting hizmeti nedeniyle tazminata mahkûm edilmiş durumda" dedi.

HABERİN TAMAMI

Gündem