Mahkeme, yoğun bakımdaki kanser hastasına tecavüz eden sanık için akıl sağlığı raporu istedi

Mahkeme, yoğun bakımdaki kanser hastasına tecavüz eden sanık için akıl sağlığı raporu istedi
Kanser hastası 63 yaşındaki N.C.'ye tecavüz eden hemşire Emre Kale, kendisini "psikolojik ve ailevi sıkıntılarım vardı" diye savundu.

İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören 4'üncü evre akciğer kanseri hastası N.C. (63) adlı kadına, cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla tutuklanan hemşire Emre Kale'nin yargılanmasına başlandı.

Akciğer kanseri olan N.C., 24 Nisan'da Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi görmeye başladı.

Durumu kötüleşen N.C.'nin 5 Mayıs'tan itibaren bilinci kapandı. İddiaya göre, N.C., Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Yoğun Bakım ünitesinde yatarken, 17 Mayıs'ta hastanede hemşire olarak görev yapan Emre Kale'nin (29) cinsel saldırısına uğradı.

N.C.'nin yattığı odaya ilaç almak için giren hemşirelerden E.E. ise yaşanan olayı görüp, durumu üstlerine bildirdi. Yoğun bakım ünitesindeki güvenlik kameralarını izleyen güvenlik personeli, cinsel saldırıyı kameradan tespit etti ve görüntülerle birlikte polise şikayette bulunuldu.

Emre Kale, gözaltına alınarak tutuklandı. N.C. ise olaydan bir süre sonra hayatını kaybetti.

40,5 yıla kadar hapsi isteniyor

Emre Kale hakkında savcılığın hazırladığı iddianamede Kale'nin beden ve ruh bakımdan kendisini savunamayacak durumda olan mağdura kamu görevinin ve hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle nitelikli cinsel saldırıda bulunduğu belirtildi. Kale'nin mağdura tedavi kapsamında verilmeyen ilacı vererek, uyuşturucu madde temin ettiği de iddianamede yer aldı.

Savcı, Kale hakkında, "Kamu görevini kötüye kullanarak beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı cinsel saldırı" ve "Uyuşturucu ve uyarıcı madde temin etme" suçundan toplam 40,5 yıla kadar hapis cezası isteminde bulundu.

İddianame, İzmir 20'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, sanığın yargılanmasına başlandı.

"Psikolojik ve ailevi sıkıntılarım vardı"

Duruşmaya tutuklu sanık Emre Kale'nin yanı sıra taraf avukatları katıldı.

Savunma yapan Kale, olayı anlatarak, "Böyle bir utanç verici olaydan ötürü anıldığım için çok üzgünüm. Psikolojik ve ailevi sıkıntılarım vardı. Sıkıntılı bir ruh hali içerisindeydim. Evliyim, olay sırasında herhangi bir cinsel açlığım söz konusu değildi. Sadece sıkıntılı bir ruh haliyle hareket ettim ve bazen ne yaptığımı hatırlamıyorum. Mağdur hasta yoğun bakımda yatıyordu, yarı baygındı. Tedavi nedeniyle kendisine morfin 3-4 gündür veriliyordu. Hidromorfin denilen ilacı mağdura damar yolu ile ben verdim. Bu ilacı servisten temin ettim. Olaydan ne kadar önce verdiğimi hatırlamıyorum" dedi.

Olayı anlatan Kale, "Cinsel organımı çıkardım ve 2-3 dakika öyle durdum. Pişmanlık, hem de bir görgü tanığının içeri girmesiyle vazgeçtim. Başka bir şey yapmadım" iddiasında bulundu.

N.C.'nin kızları ise sanıktan şikayetlerini yineledi.

Duruşmada dinlenen tanık hemşire E.E., Emre Kale'yi yatağın üstünde gördüğünü belirtirken, "Sanıkla beş yıldır iş arkadaşıyız ve herhangi bir psikolojik rahatsızlığına şahit olmadım" dedi.

Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, N.C.'nin ölümüyle Kale'nin eylemi arasında illiyet bağının bulunup bulunmadığının sorulmasına ve sanığın cezai ehliyetinin belirlenmesi için rapor aldırılmasına hükmedip, duruşmayı erteledi. (DHA)

Gündem