Mahruki'ye CHP'den 'türban' tepkisi: Kadınlar ne giyeceklerini size sormuyor

Mahruki'ye CHP'den 'türban' tepkisi: Kadınlar ne giyeceklerini size sormuyor
CHP'den aday gösterilmeyince yerel seçimlere bağımsız aday olarak katılacağını ilan eden Beşiktaş Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı ve AKUT kurucusu Nasuh Mahruki'nin türbana "Başörtüsüyle kimsenin sorunu yok, türbanla var. Türban bir siyasal İslam ve emperyalizm sembolü" dedi. Mahruki'ye CHP içinden tepki gecikmedi.

Mahruki'ye hem Genel Başkan yardımcısı Sevgili Kılıç'tan hem de İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'ten tepki geldi

Beşiktaş bağımsız belediye başkan adayı Mahruki, KRT’de katıldığı programda "Başörtüsüyle kimsenin sorunu yok, türbanla var. Türban bir siyasal İslam ve emperyalizm sembolü” demişti.

CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç'a dönük, "Bu düşüncede birinin Atatürk’ün kurduğu, CHP’de yönetici olarak ne işi olduğunu da bence herkes sorgulamalı" ifadelerini kullanmıştı.

Mahruki'nin bu sözlerine önce, tepkinin muhatabı olan CHP’li Kılıç yanıt şöyle yanıt verdi: "Kadınların ne giyeceğini erkekler konuşmasın! Biz kadınların tercih ettiği yaşam tarzı sizleri hiç mi hiç ilgilendirmez, anlayın artık!”

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de "Neyse ki Türkiye Cumhuriyeti'nin hür kadınları ne giyeceklerini, nasıl yaşayacaklarını size sormuyor Nasuh Mahruki! Ama duracağınız yeri ve haddinizi size onların öğreteceğine eminim. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ayrılmayan Cumhuriyet Halk Partisi tüm kadınların özgür yaşam tarzının teminatıdır ve sizin gibilerin her zaman karşısındadır" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem