Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı, bilim insanı olduğunu söyledi, depremleri "azmışlıkla" ilişkilendirdi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı, bilim insanı olduğunu söyledi, depremleri "azmışlıkla" ilişkilendirdi
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan bir evde yaptığı açıklamada Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün sözlerine işaret ederek: "Ben de bilim adamıyım, ben de öğretmenim. Cenabı Allah, insanoğlu ne zaman azmışsa buna benzer felaketler yaşatır. Biz kendimizi düzelteceğiz." dedi. O sırada söze giren dinleyici de, "Başkanım o nazarlıktır." ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan kendisinin bilim adamı olduğunu iddia ederek, depremi din üzerinden izah etmeye çalıştı. Gürkan, Malatyatime sitesinde paylaşılan habere göre; depremleri "azmışlık" ile ilişkilendirdi. Belediye başkanı şu ifadeleri kullandı:

“Bende bir bilim adamıyım, bende öğretmenim bu Naci Görür hoca var onun açıklamaları tabi deprem fay hatları var bu bilimsel rapor. Ama Cenab-ı Allah’ın Kuran’ı Kerim de ayetleri var, insanlara nasihatleri var. İnsanoğlu ne zaman azmışsa buna benzer felaketler ile karşı karşıya kalmıştır. Onun için biz kendi durumumuzu düzeltmedikçe Allah bizim durumumuzu düzeltmez. Ayeti kerimede var ‘Bir Millet kendini düzeltmedikçe Allah o milletin durumunu düzeltmez. Ben hepinize teşekkür ediyorum. Ama bizim vatandaşlarımız çok kadirşinas vatandaş. Ben vatandaşımızda en ufak böyle bir tepki görmedim. Bu tarz provakatif şeyler bin kişiden, on bin kişiden biri çıkıyor. O da çıkacak ki o binlerce insanın kıymetini bilelim.” ()

Gündem