Mansur Yavaş açıkladı: Melih Gökçek, evinin mobilyalarının parasını belediyeye ödetmiş

Mansur Yavaş açıkladı: Melih Gökçek, evinin mobilyalarının parasını belediyeye ödetmiş
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski başkan Melih Gökçek'in belediye özel kalemine alınan mobilyaları bile evine gönderdiğini belirterek "Sadece evi satın alamamış eşyalarının da parasını belediyeye ödetmiş" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski başkan Melih Gökçek’in Dikmen Vadisi’ndeki evi boşaltma sürecine ilişkin olarak yeni açıklamalarda bulundu.

Yavaş, adaylık başvurusu yaptıktan sonra yaptığı açıklamada, Gökçek'in evi boşaltması gerektiğinin altını bir kez daha çizerek “Savcılığa gönderdiğimiz bütün dosyalar daha önceden müfettiş raporlarıyla bağlanmış dosyalardı, bunlardan bir kısmı hala bekliyor. Ama bu arada bizimle ilgili herhangi bir şikayet edildiği zaman hemen müfettişler geliyor. Belki yüzlerce hakkımızda şikayet edildi daha bir tek soruşturma izni çıktığı yok ve tamamı da takipsizlikle sonuçlandı" dedi.

Bir belediye başkanının 3 yıl dolmadan kendi belediyesine ait bir konutu satın alamayacağını kaydeden Yavaş "Gökçek’e görevi bırak dedikleri esnadan daha sonra kendi başkanlık yazısıyla lojman ve ofis olarak kullandığı 4 konutu satışına karar vermiş ve kendisi de o mecliste başkanlık yapmış satış kararı verilirken. Kendi ve yakınlarını da kapsar bu yasak. Takipsizlik verildi ama şu anda takipsizliğe de yeniden kaldırılması için itiraz edeceğiz bu bir suçtur" dedi.

Eşyaların parası da belediyeden...

Yerel mahkemenin belediyenin aleyhine karar verdiğini ancak istinafın tapunun iptaline ve tekrar belediye adına tesciline karar verdiğini anımsatan Yavaş, "Yargıtay süreci de var. Ama bunun için ben soruşturuldum ve Danıştay bu soruşturma iznini kaldırdı. Niye soruşturdun diye soruşturuldum ama sonuçta haklı çıktım. Belediyede yaptığımız incelemede özel kalem adına alınan ev mobilyalarının da Gökçek’in evine gittiğini gördük. Bunu da soruşturuyoruz. Sadece evi satın alamamış eşyalarının da parasını belediyeye ödetmiş. Bu mahkeme kararı çok net Yargıtay aşamasını beklemeden evi tahliye etmesi beklediğim bir davranış. Aslında beklemediğim bir davranış ama olması gereken odur” dedi.

Kanuna aykırı satış

Gökçek, 2017 yılında ABB Başkanı görevini sürdürürken Belediye lojmanı olarak kullandığı konutların satış ihalesini hazırlamıştı. Kanunda açıkça Belediye Başkanı ve yakınlarının "görevden ayrıldıktan sonra üç yıl içerisinde ihaleye giremeyeceği" belirtilmesine rağmen ihaleyi Gökçek’in eşi Nevin Gökçek ile avukatları Fatih Atalay ve Salih Çelen iş ortaklığı kazanmıştı. Gökçek, görevinden ayrıldıktan sonra iki ay içerisinde boşaltması gereken dubleks konutta oturmaya devam etmiş, satış, Gökçek’in konutlarda oturduğu esnada gerçekleştirilmişti.

Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği, kamu malı olan konutların satışının usulsüz olduğu iddiasıyla dava açtı.

Yerel mahkemenin aldığı karara ABB yönetiminin yaptığı itiraz kabul edildi. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi (istinaf) satın alma işleminin usulsüz olduğuna ve Gökçek’in halen konut ve ofis olarak kullandığı taşınmazların Ankara Büyükşehir Belediyesi adına tesciline karar verdi. (Kısa Dalga)

Gündem