Mansur Yavaş 'Ankara üç dönemdir muhalif' dedi, hedefini açıkladı: Yüzde 60 ve çoğunluk

Mansur Yavaş 'Ankara üç dönemdir muhalif' dedi, hedefini açıkladı: Yüzde 60 ve çoğunluk
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş CHP Ankara İl Kongresi'nde konuştu. Yavaş konuşmasında yerel seçimlerde hedeflerinin yüzde 60 ve belediye meclisinde çoğunluk olduğunu söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Kongresi'nde konuşmada bulundu.

‘Ya otobüsleri bize satın ya da gidip başka iş yapın’

Ankara’daki halk otobüslerinin Ankaralı yolcuları mağdur ettiğini de ifade eden Yavaş, halk otobüslerinden belediye desteğinin çekilmesinin bu destek için istenen kredinin belediye meclisi tarafından bekletilmesi olduğunu söyledi. Kredi çıkmayınca otobüslere indirimli binme hakkı olan yolcuların kanuna aykırı biçimde taşınmadığını kaydeden Yavaş, halk otobüslerini işletenlere seslendi ve “Otobüslerin hepsini ya bize satın ya da gidip başka iş yapın. Bu halka zulüm etmeye kimsenin hakkı yoktur” dedi.

‘Seçim yaklaştıkça karalamalara başladılar, biz efsunluyuz’

"Biz göreve geldiğimizden itibaren Ankara'da kirli siyaseti ortadan kaldırdık" diyen Yavaş, "Ama şimdi seçim yaklaştıkça karalamalara başladılar. Biz bunlara karşı efsunluyuz, vız gelir tırıs giderler. Attıkları iftiralar kendilerine bulaşacaktır" diye konuştu.

'Ankara üç dönemdir muhalif'

"Ankara, üç dönemdir muhalif kimliğini korudu" diyen Yavaş, "2018 Referandumunda yüzde 50'den fazla hayır dedi. 2019 yılında yine yüzde 50'den fazla oy vermek suretiyle bizi göreve getirdi. En son 2023 seçiminde de yüzde 52, sayın Genel Başkanımıza oy vermek suretiyle muhalif kimliğini devam ettirdi. Bizler 4 milyon 200 bin seçmenin tamamının oyuna talip olacağız ve hedefimiz en az yüzde 60 ve Belediye Meclisi'nde çoğunluktur" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem