Mansur Yavaş: İş beğenmiyorsunuz denen gençler Avrupa'ya garson olmaya gidiyor

Mansur Yavaş: İş beğenmiyorsunuz denen gençler Avrupa'ya garson olmaya gidiyor
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gençlerin iş seçmediğini sadece emeklerin karşılığını almak ve özgür olmak istediklerini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş, tv100'de yayınlanan Hatfanın Panoraması programında Uğur Dündar ve Mine Özbek'in sorularını yanıtladı.

Mansur Yavaş'ın açıklamalarından satır başları:

'Gençlerin yoğun bir ilgisi var'

- Gençlerin birçoğu ilk defa oy kullanacaklar. İnternet üzerinden bizleri takip ediyorlar ama belli ki aradıkları, hoşlarına giden bir şeyler var. Bunu yoğun bir şekilde hissediyorum.

- İttifak var, 2 yıldır toplanıyorlar. Sonuçta bir karar verildi, tabi ki gençlerde hayal kırıklığı olmuş olabilir, onlar biraz üzüldüler, kırıldılar. Fakat Cumhurbaşkanı yardımcılığı söz konusu olunca bizler yine onların sözlerinin temsilcisi olacağız.

'İş beğenmiyor dediğiniz gençler Avrupa'da garsonluk yapıyor'

- Gençler geleceklerinden endişeliler ama özgürlüklerine düşkünler, kimse kendilerine karışmasın istiyorlar. İnternete ulaşabilme imkanı, gençlerin ailelerinden daha bilgili olduğuna inanmasını sağlıyor. Ülkenin ihtiyaçlarına göre özellikle teknik okulların açılması lazım,

‘Gençler çalışmak istemiyor’ deniyor. Gençler ülkede emeğini karşılığını alamıyor, bu çocuk kendi alın teriyle üretip, çalışmak istiyor. Gençlerde ego yok, ülkenin önünü açacaklar.

- (Siz gençleri aktif olarak yeni dönemde sandık güvenliği açısından bu sürece katmak mı istiyorsunuz?) Hem onları katmak istiyorum hem de yan yana gelemediğimiz gençlerin oradan bize fikirlerini iletmelerini sağlayacağız. (Kısa Dalga)

Gündem