Mansur Yavaş itfaiye istasyonu açtı: Proje yapmak çöpe para harcamak değildir

Mansur Yavaş itfaiye istasyonu açtı: Proje yapmak çöpe para harcamak değildir
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, İncek’te görevini yaparken şehit olan İtfaiye eri Orçun Yaşar’ın adının verildiği itfaiye istasyonunun açılışını yaptı. Yavaş, “Göreve geldiğimizde birçok bölgede istasyon eksikliği vardı. 5 istasyonumuzu yeniledik. Hizmete bugün açacağımız, şehitlerimizin ismini verdiğimiz iki yeni istasyonumuzla birlikte başkentimizde istasyon sayımızı 48’e çıkarmış bulunuyoruz" dedi.

Mansur Yavaş, seçim çalışmaları kapsamında İncek Şehit İtfaiye Eri Orçun Yaşar ve Çakırlar Şehit İtfaiye Eri Fahrican Yavaş İtfaiye İstasyonları'nın devamına katıldı.

Yavaş, göreve geldiklerinden bu yana Ankara İtfaiyesi'ni çalışmak için çalıştıklarını belirterek, "Bu doğrultuda, çok büyük eksiklikleri olan itfaiye araç filomuzu yüzde 80 oranında yükselttik. Biliyorsunuz, tek köpük kulesi aracı dahi 93 modeldi ve Sayın Murat Karayalçın döneminde alınmıştı. Biz 1 adet alınan, 2 adet ise organize sanayi bölgeleriyle iş birliği yaparak filomuza kattık. Toplamda ise 125 yeni araç filomuza kattık. Bununla birlikte, liyakat esaslı kişisel politikamız parayı sadece mezun olan gençlerimizden 544 arkadaşımızı itfaiye teşkilatımıza kazandırdık. da dahil edilmiş" ömrü kullanıldı.

'Ülkemizdeki yaralara da merhem olmaya çalıştık'

Yavaş, göreve geldiklerinde birçok bölgedeki demiryolu istasyonumuzun eksik olduğunu kaydederek, "5 istasyonumuzu yeniledik. Bugün hizmete açacağımız, şehitlerimizin miktarı 2 yeni istasyonumuzla birlikte Başkentimizde istasyon sayımızı 48'e çıkarmış bulunuyoruz. Bunun yanı sıra 5 yeni istasyonumuz daha bu yıl içinde yapımına başlanacak olup istasyon sayımızı yıl içerisinde ayrıca 53'e devam etmeyi planlıyoruz. Yine ilk kez 546 adet tanker gezi mahallelere dağıtıldı ve eğitimlerini verdi. Bir yangın anında, insan canının en değerli olduğu ve saniyelerin saatlere dönüştüğü o anda, söndürücü olayın yerine gidene kadar müdahale edilebilsin istedi. Ankara İtfaiyesi olarak bugüne gelen depremler, satıcı, orman yangınları ve benzeri doğal afetlerin bölgelerinde görev aldık. Sadece Başkentimizdeki yaraları sarmadık, şimdiki yaralara da merhem olmaya çalıştık. Bu amaçla itfaiye teşkilatımızı her daim güçlendiriyor, arama kurtarma teknik ekiplerimizi modern teknolojiyle donatıyoruz. Bizim anlayışımıza göre gerçek belediyecilik budur. Beton değildir, plastik değildir, 'Proje yapmak' çöpe para harcamak değildir. İtfaiye teşkilatının bu kadar eksiği varken ilk olarak o eksikleri tamamlamaktır. Zor anlarında insanın yanında olmaktır. İnsan gücünü ve insan canını, her şeyi önceden düşünmeyi ve projeleri buna göre gösterir. İşte gerçek belediyecilik budur" diye konuştu. (DHA)

Gündem