Mansur Yavaş: Kendinize oy isteyip de toplumun yarısını teröristle suçlamak neyin nesi?

Mansur Yavaş: Kendinize oy isteyip de toplumun yarısını teröristle suçlamak neyin nesi?
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Sayın Meral Akşener iki üç gün önce söylemişti yalanladılar ama bugün bakın basına, Ahmet Türk eski Mardin Belediye Başkanı ne diyor? Yine Öcalan'la görüşmeye gittiler. Peki, ne görüşüyorlar soruyorum ben size. Kendilerine oy istiyorlar. Kendinize oy isteyip de toplumun yarısını teröristle suçlamak neyin nesi? " dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bugün Ankara Sincan’da seçim standı ziyaret etti. "Herkesin kendine göre bir tercihi vardır. O tercihe saygı duymaktan başka yapabileceğimiz bir şey yoktur. Biz herkesin tercihine saygı duyuyorsak bizim de tercihimize saygı duyulmasını beklemek hakkımız" diyen Yavaş şöyle devam etti:

"Millet İttifakı'nda yer alan herkese yani toplumun en az yarısına yarısından fazlasına illet zillet hain gibi sözleri de yakıştıramıyoruz. Böyle yapmalarının sebebi aynen 31 Mart'taki gibi bulundukları makamı kaybetmek istemiyorlar.

İstanbul'da seçimi iptal ettiler. Biz seçilirsek "Beka tehlikesi var" dediler. PKK'nın çözüm süresinde dayattığı andımızı kaldırın Türk bayrağının ismini değiştirin TC tabelalarını kaldırın demeleri üzerine kaldırılan TC tabelalarını birinci hafta yerine çaktık. Demek ki beka tehlikesi yokmuş.

İstanbul seçiminde de bu sefer başladılar; "Eğer Ekrem Bey'e oy verirseniz Mekke düşer Kudüs düşer büyük israil kurulur" yalanlarına sarıldılar. Dinlemedi insanlar.

Bu sefer ne yaptılar biliyor musunuz? Şimdi yaptıkları gibi yedek kuvvetleri getirdiler. Öcalan'dan mektup getirdiler. ‘İmamoğlu'na oy vermesin de Binali'ye oy versin’ diye getirdiler. O yetmedi. 33 askerimizi Bingöl'de şehit edilmesi emrini veren Osman Öcalan'ı da televizyona çıkardılar devletin televizyonuna.

Sayın Meral Akşener iki üç gün önce söylemişti yalanladılar ama bugün bakın basına, Ahmet Türk eski Mardin Belediye Başkanı ne diyor? Yine Öcalan'la görüşmeye gittiler. Peki, ne görüşüyorlar soruyorum ben size. Kendilerine oy istiyorlar. Kendinize oy isteyip de toplumun yarısını teröristle suçlamak neyin nesi?" (ANKA)

Gündem