Mansur Yavaş: Kılıçdaroğlu ve Akşener’in iradesi dışında hiçbir harekete girmem...

Mansur Yavaş: Kılıçdaroğlu ve Akşener’in iradesi dışında hiçbir harekete girmem...
Ankara Büyükşehir Belediye Mansur Yavaş'tan cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması: "Kılıçdaroğlu ve Akşener’in iradesi dışında hiçbir harekete girmem..."

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı canlı yayında cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin olarak sorulan soruya, "Biz Altılı Masa'yı destekliyoruz ve toplumda bir değişim olmasını istiyoruz. İyi yönde güzelliklerin olmasını istiyoruz. Bu nedenle Altılı Masa'nın alacağı kararı destekleyeceğiz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Meral Akşener’in iradesi dışında hiçbir harekete girmem. Altılı Masa'nın en doğru karar vereceğine inanıyorum” yanıtını verdi.

tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'in sorularını yanıtlayan Yavaş, "Türkiye, çapında kendimle ilgili hiçbir anket yaptırmadım. Ankara’da hizmetlerle alakalı anketler yaptırdım. Onun haricinde hiçbir zaman Türkiye gündemine hiçbir zaman dahil olmak istemedim. Hizmetlerimle ön plana çıkmaya çalıştım" diye konuştu.

Deprem bölgesindeki izlenimlerini de aktaran Yavaş şöyle devam etti: “Samandağ’daki görüntüler bizi dehşete düşürdü. İnsan üzülüyor, birçok bina yan yatmış hasar almış ama diyorsunuz ki ‘Burada bu insanlar bir şekilde kurtulmuş’ Ama bazı binalar gördük ki dümdüz olmuş başında bekleyen kimsesi yok.

Özellikle Hatay ve Adıyaman’da müthiş bir kaos vardı. Hatay’da şöyle güzel bir şey de gördüm: ‘Ekipler yolun ortasına dizilmiş, elleriyle işaret yaparak ortadan ambulansların geçmesini sağladılar’ Hatay’ın merkezine girdikleri zaman böyle bir imkân yok çünkü ne yaparsanız kilitli bir trafik vardı.

Bu dolayısıyla iş makinalarının ve yardımların gitmesinde gecikmelere neden oldu..."

Gündem