Mansur Yavaş'tan LGBTİ açıklaması: Soylu'nun fantezileri maşallah yani…

Mansur Yavaş'tan LGBTİ açıklaması: Soylu'nun fantezileri maşallah yani…
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı bir televizyon programında LGBTİ’lerle ilgili bir soru üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun LGBTİ’leri hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi, “Üzülüyorum bu sözlere” dedi. Yavaş, “Bunlarla devlet uğraşmaz” diye ekledi.

Yavaş, tv100'de yayınlanan Az Önce Konuştum programında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Yavaş, "LGBTİ hakkında ne düşünüyorsunuz" sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın ilk aday olduğu gibi düşünüyorum, 2002'deki gibi. Çok güzel mesajlar vermişti. Hiçbir yönetim karşıdaki insanın yönelimine göre karar veremez, onlara karışamaz. Bunlarla devlet uğraşmaz. Ama maalesef bunu da şey yaptılar, hele Soylu'nun fantezileri maşallah yani. Lütfen bu konuyu kapatsınlar. Ben üzülüyorum bu sözlere."

“Hayvanla insanın evlenmesi var” demişti

Sık sık LGBTİ’leri hedef gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçim döneminde sözlerinin dozunu artmıştır, son olarak “Tayyip Erdoğan gitsin de kim gelsin? Benim ülkemde erkekle erkeğin, kadınla kadının evlenmesini istemiyorum arkadaş. Ben istemiyorum. Billboardlara asıp da biz cinsel yönelimin bütün tercihlerini yerine getireceğiz demek var ya, erkekle erkeğin kadınla kadının, daha öte giderek midenizi bulandırmak istemem. Hani LGBT+Q diyorlar ya onun içerisinde hayvanla insanın evlenmesi de var” demişti.

Gündem