Mardin'de 5,5 saatlik sokağa çıkma yasağı

Mardin'de 5,5 saatlik sokağa çıkma yasağı
Mardin’in Nusaybin ilçesinde 9 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. “PKK’ye operasyon” iddiasıyla uygulanan sokağa çıkma yasağı, 5,5 saat sürdü.

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala, Mardin Nusaybin'in 9 mahallesinde sabah saatlerinde sokağa çıkma yasağı uyguladı.

Mardin Valiliği, sokağa çıkma yasağının “PKK'ye yönelik operasyon” nedeniyle alındığını iddia etti.

Valili, ilk yaptığı açıklamada, “İlimiz Nusaybin İlçesi mülki sınırları içerisinde bulunan kırsal bölgelerinde aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, maksadıyla operasyon icra edileceği” iddiasıyla, saat 04.00’dan itibaren Nusaybin İlçesi; Tekağaç, Sapanlı, Mağaracık, Arpalı, Bahminin, Kaleli, Şekrin, Yol, Güneli Mahalleri ve Mezralarında sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurmuştu.

Daha sonra ikinci bir duyuru yayımlayan Valilik, operasyonun son ermesiyle saat 09.30 itibariyle sokağa çıkma yasağının da kaldırıldığını belirtti. (Kısa Dalga)

Gündem