Masal kitabındaki ifadelere veliler tepki gösterdi: "Kocan öldü. Senin de onunla beraber gömülmen gerekiyor"

Masal kitabındaki ifadelere veliler tepki gösterdi:  "Kocan öldü. Senin de onunla beraber gömülmen gerekiyor"
Erdem Yayınları'nın Papatya Serisi'nde 'Kurt ve Keçi Yavruları' isimli kitaptaki cinsiyetçi ve şiddet içeren sözler veliler tarafından tepkiyle karşılandı.


halktv.com.tr'den Onur Durmuş'un haberine göre  TRT'de yayınlanan ve çocuklar tarafından sıklıkla izlenen 'Rafadan Tayfa, Ege ile Gaga, Elif'in Düşleri gibi çizgi filmlerin de yayıncılığını yapan yayınevinin kullandığı dil bazı velilerin dikkatini çekti.

Kitapta, prenses kendisiyle evlenmek isteyen prense diri diri toprağın altına girerek ölmesini koşul koyuyor. Masalda prenses ve delikanlı için ayrı ayrı tabutlar yapıldığı da söyleniyor. Ölen prensin ardından gemi kaptanıyla evlenmek isteyen prensese babası, "Kızım sanırım ettiğin yemini unuttun. Kocan öldü. Seninde onunla beraber gömülmen gerekiyor. Sen kalkmış evlenmek istediğini söylüyorsun. Sen de ölmelisin" diyor.'

İstanbul Bahçeşehir'de bulunan bir devlet okulunun müdürü kitaplarla ilgili "Milli Eğitim'in onay verdiği yayıncılar var. Bu kuruluş da onlardan biri. Okuldaki bazı öğretmenler yayın gruplarıyla görüşerek bu kitapları öğrencilere öneriyorlar. Bulunduğumuz bölgedeki tüm okullarda uygulanan bir yöntem bu. Yayınevinin kitapları Bahçeşehir bölgesinde uzun süredir satılıyor. Burada Milli Eğitim'in herhangi bir denetlemesi söz konusu değil" dedi.

ekran-resmi-2021-10-19-23-23-34.png

ekran-resmi-2021-10-19-23-24-25.png

Gündem