Kapalı mekanda maske zorunluluğu kalktı

Kapalı mekanda maske zorunluluğu kalktı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kapalı mekanlarda maske kullanma zorunluluğunun kaldırıldığını açıkladı. Bilim Kurulu toplantısı sonrasında konuşan Erdoğan, maske zorunluluğunun sadece toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarında devam edeceğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Kurulun en önemli toplantılarından biri olacak" dediği Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı bugün yapıldı. Alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Sadece toplu taşıma araçlarında ve sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına bir müddet daha devam edilecektir" dedi.

BİLİM KURULU DÜZENLİ TOPLANTI YAPMAYACAK

"Salgının artık kitlesel tehdit olmaktan çıkmasıyla beraber Avrupa ülkeleri kısıtlamaları kaldırmıştır" diyen Erdoğan "Ülkemizin de bu aşamaya geldiğine inanıyorum" ifadelerini kullandı. Erdoğan, Bilim Kurulu'nun 'bundan sonra olağanüstü bir durum olmadıkça düzenli toplantı yapma gereği duymadığını' da söyledi.

Yeni kararlar uyarınca, maske zorunluluğu toplu taşıma araçlarında ve sağlık kuruluşlarında, ülke geneli vaka sayısı 1000'in altına düşene kadar devam edecek. Erdoğan, "Bilim Kurulu'nun tavsiyesi 65 yaş üstü ve riskli hastalığı olanların maske kullanamaya devam etmesidir" ifadelerini de kullandı.

MÜZİK YASAĞI KALDIRILMADI

Covid-19 tedbirleri kapsamında devam eden gece 12.00'dan sonra müzik yasağı hakkında yeni bir açıklama yapılmaması dikkat çekti. (Kısa Dalga)

Gündem