MEB, Öğretmenler Günü organizasyonlarına 12 milyon 508 bin lira harcadı

MEB, Öğretmenler Günü organizasyonlarına 12 milyon 508 bin lira harcadı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Öğretmenler Günü organizasyonlarına 12 milyon 508 bin TL harcadığı ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenler için Ankara ve İstanbul’da özel program düzenledi.

Gezilerin ardından Bakan ile yemek

Program kapsamında Ankara’da tarihi yerleri ve müzeleri gezen öğretmenler, Saray’da yer alan Millet Kütüphanesi ile Beştepe Millet Camii’ni de ziyaret etti. Gezilerin ardından Ankara'da, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile akşam yemeği yiyen öğretmenler 24 ve 25 Kasım tarihlerinde ise İstanbul’da ağırlandı.

14 Kasım'da ihale açıldı

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü 14 Kasım’da, “24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı Organizasyon” ihalesi açtı. İhale, Kamu İhale Kanunu’nun yalnızca doğal afet ve öngörülemeyen durumlar ile yapım tekniği açısından özellik arz eden durumlarda kullanılmasına hükmettiği Pazarlık 21/B yöntemiyle yapıldı.

21 Kasım'da 12.5 milyon liralık sözleşme imzalandı

MEB’in, 14 milyon 986 bin TL yaklaşık maliyet hesabı çıkardığı ihale, 12 milyon 508 bin TL ile sonuçlandı. MEB ile Biblo Turizm isimli şirket arasında 21 Kasım’da 12,5 milyon TL’lik sözleşme imzalandı.

'Çocuklarımızın geleceği açısından harcanan her kuruşa dikkat edilmeli'

Konuya dair değerlendirmelerde bulunan Eğitim Uzmanı Ali Taştan, MEB'in bütçesinin 21 yıldır verimli kullanılmadığını söyledi.

Taştan şöyle konuştu:

"FATİH Projesi, tasarım beceri atölyeleri gibi projelerdeki harcamaların neredeyse tamamı çöpe gitmiştir. Okullarda temizlik, güvenlik görevlisi bulunmazken bakanlığın yaptığı projeler ve bu projelere ilişkin ihalelerde yaşananlar kamuoyuna yansımaktadır. Öğretmenler Günü nedeniyle yapılan harcama sadece kamuoyuna yansıyan kısımdır. MEB bütçesi verimli kullanılmalıdır. Çocuklarımızın geleceği açısından harcanan her kuruşa dikkat edilmelidir." (Kısa Dalga)

Gündem