MEB, telefon ve fakstan tasarruf edecek: Sosyal medyadan haberleşin

MEB, telefon ve fakstan tasarruf edecek: Sosyal medyadan haberleşin
Milli Eğitim Bakanlığı'nda Cumhurbaşkanlığı'nın tasarruf tedbirleri ile ilgili genelgesine ilişkin ilk adım haberleşme giderleri için atıldı.

SİNAN TARTANOĞLU

Kısa Dalga -"Sosyal medya üzerinden haberleşme uygulamalarının yaygınlaşması" nedeni ile tüm okul ve kurumların birden fazla telefon aboneliklerinin ve tüm faks aboneliklerinin sonlandırılmasına karar verildi. Bu ilk adımın Cumhurbaşkanlığı genelgesinden yaklaşık üç hafta sonra gelmesi de dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı'nın 17 Mayıs tarihli tasarruf tedbirleri ile ilgili genelgesi birinci ayını doldurmak üzere. Yaklaşık bir aydır tüm kamu kurum ve kuruluşlarında tasarruf tedbirlerine nasıl uyulacağı ile ilgili yazışmalar yapılıyor, genelgeler hazırlanıyor, yönergeler gönderiliyor.

İki Hafta Sonra Gelen Yazı

Tasarruf tedbirleri ile ilgili genelge hazırlayan kurumlardan biri de Milli Eğitim Bakanlığı olmuştu. Bakan Yusuf Tekin, 17 Mayıs tarihli Cumhurbaşkanlığı genelgesinin üzerinden neredeyse iki hafta geçtikten sonra "Tasarruf Tedbirleri" konulu bir yazıyı tüm kurumlara göndermişti.

Tedbirler genelgesinin uygulanması ile ilgili ilk adım da genelgenin yayınlanmasından yaklaşık üç hafta sonra geldi. 4 Haziran'da yazılan yazıda; şu ifadeler kullanıldı:

"Bakanlığımıza tahsis edilen ödeneklerin etkili, ekonomik ve verimli kullanılması ve haberleşme alanında yaşanılan teknolojik gelişmelere bağlı olarak elektronik posta, elektronik ortamda yazışma, cep telefonu ve sosyal medya uygulamalarının yaygınlaşması ve hızlı sonuç alınabilmesi nedenleri ile Bakanlığımız okul ve kurumlarının her birinde birden fazla telefon abonelikleri ile her türlü belgegeçer (faks) aboneliklerinin, abonelik sözleşmesi durumunun gözden geçirilerek hemen veya sözleşme bitiminde sonlandırılmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir." (Haber Merkezi)

Gündem