MEB'den lisede mevzuata aykırı nakil iddiasına soruşturma

MEB'den lisede mevzuata aykırı nakil iddiasına soruşturma
Milli Eğitim Bakanlığı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun bir öğrencinin sağlık sorunları gerekçesiyle mevzuata aykırı şekilde başka bir okula nakledildiği iddiaları üzerine soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca, İstanbul'da bir öğrencinin puanıyla yerleştiği okuldan sağlık sorunları gerekçesiyle taban puandan 50 puan düşük aldığı başka okula nakledildiği iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Açıklamada, "İstanbul'da, bir öğrencinin puanıyla yerleştiği okuldan sağlık sorunları gerekçesiyle mevzuata aykırı şekilde başka bir okula naklinin gerçekleştirildiği yönündeki iddialar üzerine bakanlığımız tarafından inceleme/soruşturma başlatılmıştır" denildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun ssoyal medyadan paylaştığı dilekçeye göre Liselere Geçiş Sistemi’nden (LGS) 405 puan alan bir öğrenci, taban puanı 455,339 olan Kadıköy Anadolu Lisesi’ne yerleştirildi. Dilekçede söz konusu öğrencinin ‘komisyon kararıyla sağlık sorunu gerekçe gösterilerek’ Kadıköy Anadolu’ya yerleştirildiği belirtildi.

"Eğitimde torpilin geldiği nokta" diyen CHP'li Kaftancıoğlu, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verilmiş dilekçe.. Konunun her türlü takipçisi olacak ve torpili olanın değil hakkı olanın okula gidebilmesini sağlayacağız!" demişti.

Gündem