MEB'den 'Mahmut Özer' açıklaması: Özel sohbet içeriği bağlamından koparıldı

MEB'den 'Mahmut Özer' açıklaması: Özel sohbet içeriği bağlamından koparıldı
Milli Eğitim Bakanlığı, Bakan Mahmut Özer'in, öğretmenlere "Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor" dediği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Öğretmenler, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Mahmut Özer'in eğitim ve öğretim yılının açılışı için düzenlenen törene katıldığı Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'ne gitti. Öğretmenler burada hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Bakan Özer ile görüştü.

Sözcü'den Fırat Fıstık'ın haberine göre orada olan ve ismini paylaşmak istemeyen bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni görüşmeyi şöyle anlattı:

“Çok fazla konuşmamıza fırsat vermedi. Söylediklerimizi kabul etmedi. Tam tersine 2021'de atananların çoğu 2020'de girenler dedi. Ben o görüşmede kendimi tutamadım ağlamaya başladım. Bakan bana ‘Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor' dedi.”

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan konuyla ilgili açıklama yapıldı. "Dün Sayın Bakanımız ile iki öğretmen adayı arasında gerçekleşen özel bir sohbet içeriğinin, bağlamından koparılarak sosyal medya mecralarında çarpıtıldığı görülmektedir" denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Sayın Bakanımız, söz konusu öğretmen adaylarının KPSS 2020’ye ilişkin görüş ve önerilerini dinlemiş, gerekli açıklamaları yapmış ve incitici mahiyette herhangi bir ifade kullanmamıştır.

Zaman zaman çeşitli mecralarda Bakanlığımız aleyhine kara propaganda faaliyeti yürütmeyi kendine görev edinen bir kesimin sosyal medyadaki söz konusu iddiaları, gerçeği yansıtmamaktadır."

Gündem