Meclis araştırma komisyonları tatilde çalışacak

Meclis araştırma komisyonları tatilde çalışacak
TBMM Deprem Araştırma Komisyonu, Çocuk İstismarını Araştırma Komisyonu, Dilekçe Komisyonu, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Meclis'in tatile girdiği dönemde de çalışmalarını sürdürecek.

TBMM'nin aldığı kararlara göre; Dilekçe Komisyonu, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonuçlarının tüm yönleriyle araştırılması, depreme dirençli yapı stokunun oluşturulması ve kentsel dönüşüm uygulamalarının etkinliğinin artırılması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, TBMM tatile girmesine rağmen çalışmalarını sürdürecek.

11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerini tüm yönleriyle araştırmak üzere kurulan komisyonda, ilgili kurum ve kuruluşların sunumları tamamlandı. Komisyon 14 Mayıs'a kadar raporunu hazırlayarak TBMM Başkanlığı'na sunacak.

6 yaşındaki kız çocuğunun "evlilik" adı altında cinsel istismara maruz bırakılması olayının araştırılarak benzer olayların yaşanmaması ve her türlü çocuk istismarının önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun görev süresi de 12 Nisan 2023 tarihi itibarıyla 1 ay uzatıldı.

Komisyon, bu sürede raporunu hazırlayarak TBMM Başkanlığı'na sunacak. (DHA)

Gündem