Meclis Başkanı Şentop'tan Kılıçdaroğlu'nun çağrısına yanıt: İyi niyetli gibi gözüküyor olsa da provakatif

Meclis Başkanı Şentop'tan Kılıçdaroğlu'nun çağrısına yanıt: İyi niyetli gibi gözüküyor olsa da provakatif
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim gecesi kazanmaları halinde dışarı çıkılmaması çağrısıyla ilgili, "İyi niyetli gibi gözüküyor olsa da provakatif açıklamalar. Kim veriyorsa bu akılları yanlış yapmış" dedi.

14 Mayıs seçimlerine ilişkin konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Benim kanaatim birinci turda tamamlanır. AK Parti'de gerek anket çalışmaları gerek saha izlenimlerimi dikkate alarak bunu söylüyorum." dedi. Şentop, A Haber'deki konuşmasında, millet ittifakı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim gecesi kazanmaları halinde dışarı çıkılmaması ve kutlama yapılmaması çağrısıyla ilgili, "İyi niyetli gibi gözüküyor olsa da provakatif açıklamalar. Kim veriyorsa bu akılları yanlış yapmış. 110’a yakın seçim yapılmış ve olgunlukla karşılanmıştır. Seçim kutlamaları yapılmış ama makul düzeyde" diye konuştu.

"Biz bu seçimi kazandık ama YSK’ya güvenmiyor muyuz diyecekler? Türkiye tamamen şeffaf, siyasi partilerin yönettiği bir süreç yapıyor" diyen Şentop, "Sandıkların her birinde kamu görevlisi sandık başkanı var. Sandık kuralı üyeleri ile yönetiliyor. Gözlemci dediğimiz kişiler de var. Türkiye güvenli şeffaf seçim yapan bir ülke" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem