Meclis'te grup kurmayı isteyen Gelecek Partisi'ne DEVA'dan olumlu yanıt: 'Gerçekleşmesini umut ediyoruz'

Meclis'te grup kurmayı isteyen Gelecek Partisi'ne DEVA'dan olumlu yanıt: 'Gerçekleşmesini umut ediyoruz'
Gelecek Partisi'nin grup kurma arayışı devam ederken DEVA Partisi Sözcüsü Şahin konuya ilişkin "Gerçekleşmesini umut ediyoruz. Arzumuz, isteğimiz var. Yol ve yöntemleri belirlemeye çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

ESRA TOKAT


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listelerinden seçimlere katılan Gelecek Partisi TBMM'de grup kurma arayışı içerisinde. Gelecek Partisi yine CHP listelerinden seçimlere giren Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi ve Saadet Partisi ile görüşmelerine devam ediyor.

Konuya ilişkin Kısa Dalga'ya konuşan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Bu görüşmeleri mutfakta iyi çalışıyoruz. Mutfakta yaptığımız çalışmaları henüz ocağa koymuş değiliz. Henüz masaya gelmedi. Çalışıyoruz, iyi niyetli bir çalışmamız var. TBMM'de grup kurma imkanlarını biliyoruz. Milletimizin sorunlarına çözüm önerilerimizi daha rahat ulaştırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Hem Gelecek-DEVA hem Gelecek-Saadet görüşmeleri devam ediyor" dedi.

'Meclis kapanmadan önce grup kurmayı istiyoruz'

"Siyasette 24 saat çok uzun 1 yıl çok kısa olabiliyor" diyen Özdağ "Biz en kısa zamanda yapmak isteriz. Meclis kapanmadan önce grup kurmayı istiyoruz. Grup kuramazsak milletin verdiği yetkiyi biz iyi değerlendirememiş oluruz. Milletimize karşı da mahcup oluruz" ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı hakkında: 'Hukuki olarak sonlandı ama siyasi olarak devam ediyor'

Millet İttifakı sonlandı tartışmalarına da değinen Özdağ, "Hukuki olarak bir seçim işbirliği yapmıştık evet bu hukuki sonlanmıştır ama siyasi olarak devam etmektedir" dedi.

DEVA'dan Meclis'te grup kurmaya olumlu yanıt: 'Gerçekleşmesini umut ediyoruz'

Grup kurma konusu hakkında Kısa Dalga'ya bilgi veren DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin ise "Gerçekleşmesini umut ediyoruz. Arzumuz, isteğimiz var. Yol ve yöntemleri belirlemeye çalışıyoruz" dedi. Şahin grup kurma çalışmaları Meclis tatile girene kadar sonlanmazsa da Meclisin açılacağı 1 Ekim tarihine kadar bu yönde çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Gündem