Meclis, "mutsuzluğumuzun nedenlerini" araştırmayı reddetti

Meclis, "mutsuzluğumuzun nedenlerini" araştırmayı reddetti
İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, "Mutsuzluğumuzun nedenleri araştırılsın" önergesi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmedi.

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, her 10 vatandaşdan üçünün “mutsuz”, geri kalanların stresli olduğunu gösteren aştırmaya atıfta bulunarak konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Hürriyet gazetesi yazarı Nuray Babacan, bugün yazısında Meclis'te kabul görmeyen önergenin detaylarını şöyle aktardı:

"Meclis’te her konuda araştırma önergesi verildiğini biliyoruz. Ancak ‘Mutsuzluğumuzun nedenleri araştırılsın’ başlıklı bir önergeye pek rastlanmaz.

Umut Erdem’in aktardığına göre geçen haftalarda, İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, bunun için araştırma komisyonu kurulmasını istedi, ama kabul edilmedi. Önergede, iki ay önce yapılmış bir araştırmaya atıf yapıldı. Buna göre, her 10 vatandaşdan 4’ü kendini “ne mutlu ne de mutsuz” diye tanımlıyor. 3’ü “mutsuz”, geri kalanı ise “stresli” hissediyor. Ruh halimizin pek iyi olmadığı ortada.

Önergede, araştırmanın 15 yaş üzeri Türkiye geneli bin 938 kişinin katılımıyla yapıldığı belirtilirken, insanların kendisini iyi hissetmemesinin nedeni olarak “ekonomik sıkıntılar, pandemi ve siyasetteki gerilimler” gösterildi. Araştırmadaki ilginç bir nokta ise eğitim düzeyi attıkça, kaygıların da fazlalaştığı. Üniversite mezunlarının yüzde 65’i kendini stresli hissederken, ilkokul mezunlarında bu oran yüzde 56’ya geriliyor. Stresli olsa bile kendini mutlu sayanların oranı sadece yüzde 13.

Siyasette her şey toplumun mutluluğu için yapılıyorsa, araştırmaya değmez mi?"

YAZININ TAMAMI

Gündem