Mehmet Barlas: Artık kıtlık hayatımızın bir parçası oldu

Mehmet Barlas: Artık kıtlık hayatımızın bir parçası oldu
Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Rusya - Ukrayna savaşındaki gelişmeleri kaleme aldığı yazısında "Artık kıtlık hayatımızın bir parçası oldu" dedi.

Mehmet Barlas'ın Sabah gazetesinde 'Moskova'nın intikamı' başlığıyla yayımlanan 'baş yazısında' Rusya - Ukrayna savaşındaki gelişmeleri aktarırken "Rusya, amiral gemisi Moskova'nın batırılmasının intikamını Ukrayna'nın Kiev şehrinden aldı. Dün bütün gün bombalanan kentte çok sayıda sivilin öldüğü söyleniyor" dedi.

Sırbistan'da Rusya lehine gösteri yapıldığını belirten Barlas, "Gerilim arttıkça da ekonomik kriz tüm dünyada derinleşiyor. Artık kıtlık hayatımızın bir parçası oldu" ifadesini kullandı.
Barlas'ın yazısında 'Beyaz Türkler niye mutsuz?' ara başlığında da şu görüşler yer aldı:

"Dün internette Beyaz Türkler ile AK Parti seçmenleri arasındaki tartışmalara rastladım. AK Parti seçmenlerine göre, Tayyip Erdoğan bugün ülkeyi yönetmeyeceğim dese ülkeyi yönetecek kişi bulmak çok kolay değilmiş.
Beyaz Türklere göre ise Tayyip Erdoğan'ın en büyük zaafı, Türkiye'yi dünyadan kopartmasıymış. Kendi yörüngesinde bir ülke olan Türkiye'nin artık Batı'nın sevgisini ve ilgisini çekmemesi onları çok rahatsız ediyormuş.

AK Partili seçmenlere göre, eski Türkiye'yi temsil eden Beyaz Türkler, Batı ülkelerinin uydusu olarak yaşamaya alışmışlar ve bu aşağılık kompleksinden kurtulamıyorlarmış. Erdoğan'ın temsil ettiği Türkiye ise asla uydu olamazmış.
Beyaz Türkler yapılan yatırımlara alışkın değillermiş. Köprüler, yollar, hızlı trenler falan Beyaz Türklerin kafasını karıştırıyormuş.
Özellikle Yenikapı'dan binip Boğaz'ı geçerek kendini Üsküdar'da bulan Türkler, sanki Türkiye'nin dışındaki bir dünyayı temsil ediyorlarmış."

Gündem