Mehmet Barlas, felaketten kızını depremde kaybeden Orhan Aydın ve Barış Atay'ı sorumlu tuttu

Mehmet Barlas, felaketten kızını depremde kaybeden Orhan Aydın ve Barış Atay'ı sorumlu tuttu
İktidara yakın Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, bugünkü, "Deprem pişkinleri" başlıklı yazısında 21 yıllık AKP iktidarının sorumluluğunu görmezden gelerek depremin sorumluluğunu Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay ve depremde kızını kaybeden tiyatrocu Orhan Aydın'a yükledi.

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, bugün yayımlanan “Deprem pişkinleri” başlıklı yazısında, Maraş merkezli depremlerin felakete dönüşmesinin sorumluluğunu, rantsal dönüşüme karşı çıkan isimlere yıkmaya çalıştı.

Barlas, kızı Eylem Şafak Aydın'ı Hatay’da depremde kaybeden sanatçı Orhan Aydın'ı dahi hedef aldı.

İktidarın sorumluluğuna dair tek kelime etmeyen Barlas, "Sorumlu sizsiniz" diyerek "Bugün deprem konusunda en fazla sesi çıkan TİP'li Barış Atay ve tiyatrocu Orhan Aydın da hasarlı binaların yenilenmesine karşı çıkanların başını çekmiş" sözlerini sarf etti.

Barlas, Ekrem İmamoğlu ve Tunç Soyer gibi CHP’li belediye başkanlarına da yüklenerek, “Kentsel dönüşüm karşıtlığı konusunda CHP, İYİ Parti ve HDP'nin ittifak yaptığını görüyoruz. Beykoz Tokatköy'de depremde yıkılacak kaçak binaların yenilenmesi için yapılan projeye hep birlikte karşı çıkmışlar. Bunu yaparken vatandaşı ayaklandırmaktan da çekinmemişler” dedi.

Medya ve yargıda da sorumluluk buldu

İktidar dışında herkesi suçlayan Barlas, medyaya ve yargıya da sorumluluk yükledi:

“Bugün asrın felaketi konusunda tüm sorumluluğu iktidara yükleyen bazı medya kuruluşları, depreme dayanıksız mahallelerdeki kentsel dönüşüme her zaman takoz koymuşlar (…) Yargının kentsel dönüşüm davalarında 'kamu yararı' meselesini yanlış yorumladığını düşünüyorum. Halkı depreme dayanıksız binalarda yaşamaya mahkûm eden, onları enkaz altında kalmasına neden olan muhalifler bu felaketten ne kadar sorumluysa bu yargı kararlarına jet hızıyla imza atan mahkemeler de o kadar sorumludur. 'Biz karar veririz, sonuçları bizi ilgilendirmez' diyerek sorumluluktan kurtulamazlar.”

Barlas'ın yazısı sosyal medyada tepki çekti.

(Kısa Dalga)

Gündem