Mehmet Karlı'dan açıklama: Kılıçdaroğlu'nun aklında ne olduğunu bilemem ama o kişinin ben olmadığını düşünüyorum

Mehmet Karlı'dan açıklama: Kılıçdaroğlu'nun aklında ne olduğunu bilemem ama o kişinin ben olmadığını düşünüyorum
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'partiyi devredeceğim' diyerek kastettiği isimlerden biri olduğu iddia edilen Karlı, "CHP’nin başarılı olması, dinamik olarak yoluna devam etmesi Türkiye’de yok olmakta olan demokrasinin inşası için elzemdir. Ben bu sürece şu aşamada aktif siyasetçi olarak destek verecek bir noktada değilim" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir röportajında “Partiyi bilgili, birikimli, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim” sözleri tartışılmaya başlanmıştı. Kamuoyu Kılıçdaroğlu'nun kimi işaret ettiğini merak ederken, Gazeteci Altan Sancar ise bu iki ismin Yunus Emre ve Mehmet Karlı olabileceği iddiasında bulunmuştu.

'Aktif siyasetin içinde olmayan benim gibi biri olmadığını düşünüyorum'

Sancar'ın iddiasının sosyal medyada gündem olmasının ardından hukukçu ve akademisyen Mehmet Karlı'dan açıklama geldi.

Kılıçdaroğlu'nun işaret ettiği isimlerden birinin kendisini olmadığını belirten Karlı, "CHP örgütünü kendisinden önceki içine kapanık halinden çıkararak çok daha dinamik hale getiren sonuçta kendisidir. Bundan ötürü, kendisinin aklında ne olduğunu tabii ki bilemem ama bunun aktif siyasetin içinde olmayan benim gibi biri olmadığını düşünüyorum" dedi.

'CHP’nin başarısı için elimden geleni yaptım ve yapmaya da devam edeceğim'

Karlı'nın açıklamasının tamamı şu şekilde:

"CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun 28 Ekim 2023 tarihinde Sözcü Gazetesi’nde yayınlanan söyleşisindeki ‘Partiyi bilgili, birikimli, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim, böyle biri var ama görünür hale gelmesi lazım’ sözlerinin ardından kastedilen kişinin ben olabileceğim yönünde hem parti içinde hem de çeşitli güvenilir gazeteciler arasında bazı tahminler yapıldı. Bu noktada bir açıklama yapmamın gerekli olduğunu düşünüyorum.

Elbette, Sayın Genel Başkan’ın aklında ne olduğunu bilemem. Lakin ben uzun süredir aktif siyasetin içinde değilim. Her zaman, çok gurur duyarak, bir CHP üyesi oldum ve bir akademisyen, hukukçu kimliğim ile CHP’nin başarısı için elimden geleni yaptım ve yapmaya da devam edeceğim.

'CHP'nin bir yenilenmeden, bir dönüşümden geçmesi gerektiği açıktır'

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlığı süresince CHP için önemli değişimlere ön ayak olmuş, partiyi toplumun geniş kesimleri ile konuşabilir hale getirmiştir. Bundan ötürü bir CHP’li olarak kendisine büyük saygı duyarım.

Bugün geldiğimiz noktada, parti içinde hem Sayın Genel Başkan’ın hem de değişim isteyen arkadaşlarımızın kabul ettiği üzere, CHP’nin yoluna güçlenerek devam edebilmesi için tarihinde birçok kez görüldüğü üzere bir yenilenmeden, bir dönüşümden geçmesi gerektiği açıktır. CHP tarihi boyunca, temelindeki değerleri koruyarak birçok dönüşüm yaşamış ve ayakta kalmayı başarmıştır.

'Dipten gelen bir dalga olarak gelirse başarılı olur'

Lakin böyle bir dönüşüm ancak bir siyasi mücadelenin sonucu olarak, dipten gelen bir dalga olarak gelirse başarılı olur. Bir makamı devralarak, amiyane tabiri ile paraşütle makamlara gelinerek siyasi meşruiyet ve başarı sağlamak mümkün değildir. Ben her zaman örgüt siyasetine, örgütsel mücadeleye inanarak siyaset yaptım ve hayatım boyunca hiçbir zaman bir makamı ‘devralan’ olmadım. Bu benim siyaset anlayışım ile uyumlu bir tavır değildir. Hayatta başardım diye düşündüğüm her şeyi kendi emeğim ve çabam ile gerçekleştirdim.

'Ben bu sürece şu aşamada aktif siyasetçi olarak destek verecek bir noktada değilim'

Sayın Genel Başkan’ın da örgütlü siyasete, siyasetin örgütle yapılacağına inandığını çok iyi biliyorum. CHP örgütünü kendisinden önceki içine kapanık halinden çıkararak çok daha dinamik hale getiren sonuçta kendisidir. Bundan ötürü, kendisinin aklında ne olduğunu tabii ki bilemem ama bunun aktif siyasetin içinde olmayan benim gibi biri olmadığını düşünüyorum.

CHP’nin başarılı olması, dinamik olarak yoluna devam etmesi Türkiye’de yok olmakta olan demokrasinin inşası için elzemdir. Ben bu sürece şu aşamada aktif siyasetçi olarak destek verecek bir noktada değilim. Öte yandan, CHP’de üst 2 yönetim kim olursa olsun, bir akademisyen, hukukçu olarak kendilerine destek olmaya her zaman devam edeceğim."

Mehmet Karlı kimdir?

1979 doğumlu olan Mehmet Karlı, Galatasaray Lisesi'ni bitirdikten sonra Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamladı. Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını Oxford Üniversitesi’nde yaptı. İngilizce ve Fransızca bilmektedir. 2013-2014 yılları arası Galatasaray SK Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Halen Oxford Üniversitesi'nde akademisyen olan Karlı, aynı zamanda avukatlık yapmaktadır. (Kısa Dalga)

Gündem