Mehmet Metiner'den işsizlik yorumu: Bunlar tırışkadan şeyler

Mehmet Metiner'den işsizlik yorumu: Bunlar tırışkadan şeyler
TÜİK verilerine göre bile arttığı tespit edilen işsizliğe AKP'li Mehmet Metiner karşı çıktı. Canlı yayında işsizliği anlatan Barış Yarkadaş'a tepki gösteren Mehmet Metiner "Bana 1000 kişilik liste getir, özel sektörde işe başlatacağım" dedi. Metiner, "Bir daha da işsizlik var, iş bulunamıyor diye bir laf söylenmesin" ifadesini kullandı.

AK Parti 26. Dönem Milletvekili Mehmet Metiner, Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı, Korkusuz gazetesi yazarları Barış Yarkadaş ve Gürkan Hacır; Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

İşsizlikle ilgili "İşsizlik artmış, 10 milyona dayanmış" diyen Yarkadaş'a, Metiner "Şuradan ikimiz Erdoğan Aktaş'a söz verelim. Yarın bin kişiyi getir, özel sektörde işe başlatmazsam namerdim. İYİ Partili birisine de söyledim, hatta dedim ki '5 bin kişi getir' dedim, 'getireceğim' dedi hala getiriyor. Sen de söz veriyor musun?" diyerek meydan okudu.

Metiner "Şu anda benim ilçemde organize sanayinin birini bitirdik, şuanda ikincisine başlıyoruz. Öyle sanayiyi bitirdiniz, üretim ekonomisi yok, ihracat yok, bunlar tırışkadan şeyler" dedi

Yarkadaş'a yönelik Metiner "Bir hafta içerisinde bana bin kişilik liste getir. Onlara iş bulmazsam namerdim. Önümüzdeki hafta getirmezse bunu suratına önümüzeki hafta senin çalmanı istiyorum. Bir daha da işsizlik var, iş bulunamıyor diye bir laf söylemesin." dedi.



Yarkadaş "Bin kişi Mehmet Metiner'i arasın" diye konuşunca Metiner ise "Haftaya bugün geldiğimizde o bin kişilik listeyi getireceksin. Ben de onları özel sektöre, organize sanayi bölgesindeki fabrikalara göndereceğim. Orada çalıştıracağım söz" diye yanıt verdi.

Gündem