Mehmet Şimşek iddiası... Yerel seçimden sonra ekonomide neler yaşanacak?

Mehmet Şimşek iddiası... Yerel seçimden sonra ekonomide neler yaşanacak?
Gazetemiz yazarı Sedat Bozkurt "Muhalefetsizlik" başlıklı yazısında yerel seçimden sonra ekonomide yaşanacaklara ilişkin dikkat çeken bir değerlendirme yaptı.

Gazetemizin köşe yazarlarından Sedat Bozkurt son köşe yazısında "Muhalefetsizlik" tespiti yaparak çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.

Bozkurt, Mehmet Şimşek'in yerel seçim sonrası tam yetkili olarak ekonomide görev üstleceğini belirtirken, kemer sıkma politikaları ve acı reçetelerin havalarda uçuşacağı görüşünü dile getirdi.

Bozkurt'un yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

"Türkiye yıllardır, kalıcı hale gelmiş ve Erdoğan’ın bir nevi “ekonomik modeli” haline gelmiş bir kriz içinde. “Kötü günler geride kaldı, daha kötü günler ileride” başlıklı yazımda aktarmıştım, 1 Nisan’dan, yani yerel seçimlerden hemen sonra ekonominin direksiyonuna Mehmet Şimşek tam yetki ile oturacak. IMF’li ya da IMF’siz kemer sıkma politikaları ve acı reçeteler havalarda uçuşacak. Bunun işaretini bir türlü açıklanamayan, bilinçli olarak uzatılan emeklilerin maaşlarına yapılacak düzeltmelerde görüyoruz. Ocak ayına kadar mesele uzatılırsa, Ocak zammı emeklilerin birkaç yıl içinde alabilecekleri en iyi zam oranı olacak." (Kısa Dalga)

Gündem