Meksika’nın uzaylı iddiaları yalan mı? Türk bilim insanlarından yorumlar...

Meksika’nın uzaylı iddiaları yalan mı? Türk bilim insanlarından yorumlar...
Meksika Kongresinde düzenlenen oturumda gazeteci ve ufolog Jamia Maussan’ın uzaylılara ait olduğunu iddia ettiği fosilleri sergilemesi ülkede ve sosyal medyada gündem oldu. Türk bilim insanları da konuya ilişkin dikkat çeken yorumda bulundular.

Meksika basınında yer alan haberlere göre, Maussan, Meksika Kongresinde yemin altında ifade verdi.

Maussan, Peru'nun Cusco şehrinde çıkarılan ve uzaylılara ait olduğunu öne sürdüğü iki fosili camekanlı bir tabutla sergiledi.

'Net bulgu yok'

Paleosismoloji uzmanı Ramazan Demirtaş görüntüler için şunları kaydetti:

''Buyurun bir uzaylı eksikti !!!.. Gazeteci ve Ufolog Jaime Maussan Cusco'da (Peru) diatom (su yosunu, fitoplanktonlar) maden ocağında, 1000 yıllık olduğu iddia edilen iki uzaylı fosilini kamuoyuna açıkladı. Bu fosillerin uzaylı olup olmadığı konusunda net bir bulgu yok.''

'Ne doğru ne yanlış'

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Yaltırak görüntüler için ''benim görüşüm ne doğru ne yanlış'' yorumunu yaptı.

Yaltırak şunları kaydetti:

''Dünyanın en önde gelen yaş tayini metal analiz labları genetik labları da sahtekar bu durumda. Osmium cadmium alaşımı üretebilen ve bir yapma iskeletten c 14 yaşı eskiye 1000 yıl götürebilen bir sahtekarlık. Bir de taşlaşmış doku altına içi boş özel bir dokusu olan iskelet yapmışlar. 3d printer olsa bu kalite olmaz. bir de 3d bilgisayarlı tomografi ile olağanüstü sanat eseri taş içine içi boşluklu iskeleti de yerleştirmişler bin yıl önce alaşımlı inplant yapmışlar büyük sahtekarlık. En büyük problemlerimizden biri bir konuylla ilgili şarlatan açıklamalarının aynı konuda bilimsel bulguları da güvensiz gösterecek komplolara yol açmasıdır.''

Yaltırak gazetemize ''reddedenler kadar kesin diyenlerde değerlendirilecek noktaları göz ardı ediyor'' şeklinde konuştu.

f5-dxq-xeaa95wg.jpeg

Öte yandan gazeteci Çağla Üren, soyal medya hesabından iddialarla ilgili bir diz paylaşımda bulundu.

"Son derece şaibeli biri"

Meksika Kongresi'nde sergilenen ve uzaylılara ait olduğu iddia edilen cesetlerle ilgili en azından GERÇEK bilgiler floodu geliyor:

1. Bu oturum, Meksika Hükümeti'nin uzaylıları bulduğu ve dünyaya duyurduğu anlamına gelmiyor. Burada yalnızca bir grup araştırmacı, ellerindeki iki mumyalaşmış cesedi parlamenterlere ve halka göstererek ifade veriyor. Tıpkı geçenlerde ABD Kongresi'nde yapılan UFO oturumu gibi.

2. Bedenlerin uzaylı olduğunu iddia eden ve b sergilemeye öncülük eden kişi UFO araştırmacısı ve gazeteci Jaime Maussan. Kendisi UFOlog diye niteleniyor. Önceki faaliyetleri son derece şaibeli.

3. Maussan ilk önce 2015'te yine bir uzaylıya ait olduğu iddia edilen mumyalanmış bir cesedin gösterildiği "Tanık Ol" adlı bir etkinliğe öncülük etmişti. Bu keşif daha sonra çürütülmüş ve cesedin bir insan çocuğuna ait olduğu gösterilmişti.

4. Maussan'ın ikinci fiyaskosu 2017'de oldu. Kendisi 2017'de Peru'nun Nazca bölgesinde keşfedilen 5 mumyanın analizinde de yer almıştı. Söz konusu mumyaların görüntüleri sansasyon yaratırken, 5 cansız bedenin uzun bir kafatasına sahip olduğu görülmüştü. Cesetlerin el ve ayakları üzerinde sadece üçer parmak olduğu göze çarpmıştı.

5. Tıpkı son olayda olduğu gibi bu cesetlerden elde edilen verilerin de fosil kayıtlarında bulunan hiçbir şeye benzemediği iddia edilmişti. Öte yandan bilim insanları kısa süre içine bu cesetlerin aslında uzaylılara ait olmadığını ortaya çıkarmıştı. Cesetlerin aslında gelişimsel bozukluklardan mustarip Nazca çocuklarına ait olduğu tespit edilmişti.

6. Yeni sergilenen cesetlere gelince Meksika Özerk Ulusal Üniversitesi'nin bunları incelediği ve DNA elde ettiği söyleniyor. Buna göre cesetler tam bin yaşında ve nadir bulunan elementler içeriyorlar. Ancak üniversitenin "Bunlar bizim gezegenin dışından" diye bir bulgusu yok.

7. Elde edilen DNA'nın diğer örneklerle karşılaştırıldığı ve örneklerin yüzde 30'undan fazlasının bilinen hiçbir canlıyla uyuşmadığı ileri sürülmüş. Tıpkı 2017'deki gibi.

8. Tüm bunlar Kongre'deki oturumun değersiz olduğu anlamına mı geliyor? Tabii ki değil. Görünen o ki Meksika bu türden iddiaları Kongre'de sergileyecek kadar ciddiye alıyor. Ancak bunun ardından da fiyasko çıkarsa bilimsel iddialara da zarar verebilir.

(Kısa Dalga)

Gündem