Melih Bulu’dan kapattığı LGBTİ Kulübü ile ilgili açıklama: “Aday kulüptü, süreci askıya aldık”

Melih Bulu’dan kapattığı LGBTİ  Kulübü ile ilgili açıklama: “Aday kulüptü, süreci askıya aldık”
Boğaziçi Üniversitesi’nin atanan Rektörü Melih Bulu, üniversitenin LGBTİ Kulübü’nü kapatmasını “Adaylık süreci devam eden bir kulüptü. Son olaylar sonrası adaylık sürecini askıya aldık” diye savundu.

Tartışmaların ve protestoların odağındaki isim Boğaziçi Üniversitesi’nin atanan Rektörü Melih Bulu, havaalanındaki karşılaştığı Hürriyet muhabiri Burak Coşan’ın sorusunu yanıtladı. Bulu, üniversitenin LGBTİ Kulübü’nü kapatmasını “Adaylık süreci devam eden bir kulüptü.Son olaylar sonrası adaylık sürecini askıya aldık” sözleriyle açıkladı.

Bulu, “Üniversitenin yöneticisi rektördür. Rektör istediği zaman yönetim kuruluna ve üniversite senatosuna ve ilgili kurumlara da danışabilir. Eğitimle ilgili konulara ağırlıklı olarak senato karar verir. Bu kulüpler ilgili konuda karar merci de en tepede rektördür. LGBTİ kulübü olarak geçse de bu bir kulüp değildir. Kulüp olabilmek için adaydı. Adaylık süreci devam eden bir kulüptü. 2 senedir de bu süreç devam ediyordu. O kapsamda bu son olaylar, yani Kabe resmiyle ilgili yaşanan olaylar, provokasyon, ondan sonra da LGBTİ’nin odasında yasadışı dokümanların bulunması adaylık sürecin askıya alınması durumunu getirdi. Yani olay bundan ibarettir” diye konuştu.

Gündem