Meral Akşener, Sivas'ta konuştu: Ev kadınlarına ve İş bulana kadar 18-26 yaş arası gençlerimize 2 bin 500 lira

Meral Akşener, Sivas'ta konuştu: Ev kadınlarına ve İş bulana kadar 18-26 yaş arası gençlerimize 2 bin 500 lira
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sivas’taki konuşmasında destek paketini açıklarken “Değerli kadınlar; size ihtiyacım var. Sebebi şu; bu ülkede hiçbir erkeğe yapılmayan ne kadar iğrençlikler varsa bana yapıldı. Anladım ki size de yapılıyor. Dolayısıyla el ele vereceğiz ve bu harami düzenle birlikte bu çirkinliği, bizi fakirliğe mahkum eden bu ayrımcılığı; tacize, tecavüze, dayağa karşı bizi suçlayan bu zihniyeti yerle bir edeceğiz" diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sivas’ta yurttaşlara seslenirken “Değerli kadınlar; size ihtiyacım var. Sebebi şu; bu ülkede hiçbir erkeğe yapılmayan ne kadar iğrençlikler varsa bana yapıldı. Anladım ki size de yapılıyor. Dolayısıyla el ele vereceğiz ve bu harami düzenle birlikte bu çirkinliği, bizi fakirliğe mahkum eden bu ayrımcılığı; tacize, tecavüze, dayağa karşı bizi suçlayan bu zihniyeti yerle bir edeceğiz. Eğer bu harami düzeni, kadınlara karşı yapılan bu iğrençlikleri bitirmezsem Allah benim canımı alsın. Bu derece samimiyim, kararlıyım” dedi. Akşener, “İş buluncaya kadar 18-26 yaş arası gençlerimize ve aynı zamanda ev kadınlarımıza 2 bin 500 lira, sorgusuz sualsiz, şartsız maaş bağlayacağız” diye konuştu.

Meral Akşener şunları söyledi:

'Gençlerden bahseden yok'

Şimdi, konuşulması gereken, demin anlattığım manyakça konuşmalar değildir. Konuşulması gereken şudur; gençler için ne yapacaksınız, kadınlar için ne yapacaksınız, adalet ne yapacaksınız; hukuk için, tarım için ne yapacaksınız, işsiz gençler için ne yapacaksınız? Konuşulması gereken budur. Projelerinizi anlatırsınız, hizmet vizyonunu anlatırsınız, seçmeniniz karar verir, ona da uyarsınız.

Ben, 1980 öncesi talebesiyim. Böyle bir eziyet görmedim ben o zaman, haşarı talebeler olmamıza rağmen. Bu nasıl bir şeydir? Ağzınızı açsanız, dayılar gelip telefon istiyor. Ali’nin cebinde para yok ama dayı gelecek diyecek ki ‘Ben Almanya’dan geldim, harika bir hayatım var. Göster telefonunu’. Senin hayatın harika, benimki kötü. Halbuki bu çocuklar uzaktan eğitim gördüler. İnternet lazımdı, bilgisayar lazımdı, tablet lazımdı. Var mıydı? Hava gazı. Bir devlet, öncelikle açını doyurmak, dışarıda kalanını bir evin içinde muhafaza etmek zorundadır. Bir şey daha diyeceğim. Onlar hırsız.

'Ev kadınlarına ve kadınlara destek'

Ev kadınlarımız var, gençlerimiz var. İş buluncaya kadar 18-26 yaş arası gençlerimize ve aynı zamanda ev kadınlarımıza 2 bin 500 lira, sorgusuz sualsiz, şartsız maaş bağlayacağız. Hemen, derhal 100 bin öğretmen tayin edeceğiz. Sonra arkasından 150 bin öğretmen daha gelecek ve 250 bin öğretmeni derhal tayin edeceğiz. Bütün köylerdeki okulu yenide açacağız. Bir köye bir öğretmen, bir veteriner, bir ziraat mühendisini tayin edeceğiz. Köylerde 50 yaşlarındaki kişilerin dışında kimse yok. Gençlere diyeceğiz ki ‘Git, babanın toprağında iş yap, üretim yap’. Buna karar verip köye yerleşen her bir gencin 5 yıl boyunca SSK veya BAĞ-KUR primlerini biz ödeyeceğiz. Çiftçilerin borçlarını yeniden yapılandıracağız. Benzer düzenlemeyi esnaf için de yapacağız.

Bu şehir, bu Cumhuriyet’i kuran şehir. Siz kurdunuz, buranın iradesi kurdu. Dolayısıyla bu harami düzeni, bu hırsız düzenini, bu çalma düzenini, bu hak yeme, haram yeme düzenini, kul hakkı yiyen düzeni 14 Mayıs’ta değiştirecek miyiz? Sayın Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapacak mıyız? İYİ Parti’yi birinci parti yapacak mıyız? Allah razı olsun. (ANKA)

Gündem